Як створити запит на комерційну пропозицію?
Модуль купівлі в Odoo

Запит на комерційну пропозицію використовується, коли ви плануєте придбати деякі товари, і хочете отримати комерційну пропозицію для них. В Odoo запит на комерційну пропозицію використовується для надсилання вашого списку потрібних товарів вашому постачальнику. Коли ваш постачальник відповість на ваш запит, ви можете вирішити продовжити пропозицію та придбати або відхилити пропозицію.

Налаштування

Створення запиту на комерційну пропозицію

У модулі Купівлі відкрийте Купівлі ‣ Запити на комерційну пропозицію та натисніть кнопку Створити.

Odoo CMS - a big picture

Виберіть свого постачальника в меню постачальника або створіть його прямо натиснувши кнопку Створити та редагувати. У полі Дата замовлення виберіть дату, до якої ви хочете перейти до фактичного замовлення.


Доставка:

Вхідна доставка.

Референс постачальника:

Довідка про замовлення клієнта або пропозицію від продавця. Він використовується для виконання відповідності, коли ви отримуєте товари, оскільки це посилання, як правило, написано в порядку доставки, надісланого вашим постачальником.

                                                          Дата замовлення:

Зображає дату, коли комерційна пропозиція повинна бути перевірена та перетворена в замовлення на купівлю.

                                                   Джерело документа:

Посилання на документ, який створив цей запит на замовлення на купівлю (наприклад, замовлення на продаж).

                                                                  Доставити до:

Це визначатиме тип операції вхідної доставки.

                                                 Адреса дроп-шипінгу:

Введіть адресу, якщо ви хочете доставити безпосередньо від продавця до клієнта. Інакше залишайте порожніми, щоб доставити до своєї компанії.

                  Тип місцезнаходження призначення:

Технічне поле, яке використовується для відображення адреси дроп-шипінгу.

Інкотерм:

Міжнародні комерційні умови - це серія заздалегідь визначених комерційних умов, що використовуються в міжнародних операціях.

У Товарах натисніть Додати елемент. Виберіть товар, який ви бажаєте замовити у меню товару. Вкажіть кількість, вставивши номер і вибравши одиницю вимірювання. У полі Ціна одиниці вкажіть ціну, яку ви хочете запропонувати (ви також можете залишити поле порожнім, якщо не знаєте, яка ціна має бути), а також додайте очікувану дату доставки в поле Запланована дата. Натисніть кнопку Зберегти, потім Друк комерційної пропозиції або Надіслати комерційну пропозицію електронною поштою (переконайтеся, що для цього постачальника вказано адресу електронної пошти або введіть нову).

Odoo CMS - a big picture

Після натискання кнопки Надіслати ви помітите, що статус Комерційної пропозиції перейде з Проекту в Закріплену комерційну пропозицію.

Odoo CMS - a big picture

Коли ваш постачальник відповість на пропозицію, оновіть її, натиснувши Редагувати, щоби відповісти на комерційну пропозицію (ціни, податки, очікувана вартість доставки, умови платежу тощо), а потім натисніть кнопку Зберегти, щоб оформити замовлення на купівлю.


Щоби продовжити замовлення, натисніть Підтвердити замовлення, щоби відправити замовлення постачальнику. Статус Комерційної пропозиції перейде у Замовлення на купівлю.

Odoo CMS - a big picture

Статус комерціної пропозиції зміниться на замовлення на купівлю. Вкладки у верхньому правому куті замовлення покажуть 1 доставку та 0 рахунка-фактури.

Odoo CMS - a big picture
Sign in to leave a comment
Як імпортувати прайс-лист постачальника в Odoo?
Налаштування модуля купівлі