Odoo 14: нові функції модуля Веб-сайт

За традицією на початку жовтня вийшла нова версія бельгійської ERP-системи Odoo, презентація якої відбулася на Odoo Experience. Проте цього року захід проходив онлайн. Представники компанії Odoo SA запевнили, що відтепер вони робитимуть менше нових модулів та функцій, проте перехід на нову версію буде скорішим та “безболісним” для користувачів системи.

Що ж нового вийшло у 14-й версії Odoo?

Ми починаємо детальний огляд нових функцій із модуля Веб-сайт.

Перш за все, з’явилися нові безкоштовні теми. 

Odoo • A picture with a caption

Панель приладів конструкторських блоків тепер розташована справа, де додалися також налаштування стилів та опції із налаштуванням кольорової гами самої теми.

Odoo • A picture with a caption

На самих блоках ми довго зупинятися не будемо. Але деякі розглянемо. Наприклад, у блоці Text - Image можна вирівнювати текст по границі зображення прямо на панелі приладів, навівши курсор на кнопку Vertical Alignment.

Тут же ми можемо шукати необхідні нам зображення. Клікаємо на зображення, вводимо у пошуку тему, наприклад, "бізнес", і отримуємо доступ до безкоштовних зображень із сайту unsplash.com.

Odoo • A picture with a caption

Окрім цього у новій версії ми можемо додавати до нашого веб-сайту не лише зображення, а й ілюстрації. Залишаємо у пошуку цю ж тему, але змінюємо фільтр із зображень на ілюстрації. Вони, до речі, завантажуються вже у кольоровій гамі нашої теми. 

Odoo • A picture with a caption

У новій версії з'явився блок таймлайну. І ми щасливі з цього приводу, адже раніше нам доводилося доробляти такий блок на замовлення клієнта.

Odoo • A picture with a caption

Ще однією надзвичайно корисною функцією на веб-сайті в Odoo з'явилися графіки. Тепер можна швидко налаштувати графік із необхідними даними та у тому вигляді, який вам подобається, лише за кілька кліків.

Для того, аби веб-сторінка здавалася цілісною, розробники Odoo додали фігури. Виділяємо курсором будь-який блок, натискаємо у панелі приладів Style -> Background -> Shape та обираємо фігуру, яка нам подобається, з 8-ми різних тем. Те саме робимо із блоком, який ми вставили нижче.

Odoo • A picture with a caption

Для того, аби змінити розташування блоків, достатньо просто виділити блок та натиснути на кнопку "вверх" або "вниз".

Odoo • A picture with a caption

Також у конструкторських блоках з'явилися окремі налаштування хедера та футера веб-сторінки. Виділяємо курсивом хедер і у Стилях можемо змінювати ШаблонКолір, налаштовувати меню, кнопки і т.д. 

Якщо раніше ми додавали форми для заповнення на веб-сайт через окремі налаштування, то тепер ми можемо швидко додавати та кастомізувати форми із самої панелі приладів конструкторських блоків. 

Перетягуємо блок із формою на сторінку і визначаємо дію полів: надсилати електронний лист, створювати клієнта чи створювати нагоду у модулі CRM. Якщо ми обираємо дію Створити нагоду, то тут же ми можемо визначити команду продажу та продавця, на якого будуть призначатися нагоди з цієї форми веб-сайту. 

Odoo • A picture with a caption

Далі кастомізуємо самі поля. Ми можемо додавати нові, змінювати їх розмір та розташування, позначати як обов'язкові. У новій версії додалися розширені типи полів. До прикладу, створюємо поле із тегами, які ми можемо додавати або видаляти непотрібні.

Odoo • A picture with a caption

Ми розглянули основні нові функції 14-ї версії Odoo. Детальніше ознайомитися із новою версією системи ви можете у демоверсії. Або замовте консультацію у нашого спеціаліста.

in Blog
Sign in to leave a comment
Що нового у 13-й версії Odoo?
У Бельгії презентували нову версію ERP-системи Odoo