Налаштування інтеграції з Вчасно
Обмін вхідними та вихідними документами

Інтеграція із сервісом Вчасно дозволить вам експортувати акти та накладні у Вчасно для накладання підпису і подальшої відправки документів на підпис контрагенту.

Коли документ буде підписаний усіма сторонами, разом із підписами він буде автоматично збережений в Odoo в чаттері під документом, з якого він був експортований.

Вхідні документи, які контрагенти надіслали вам у Вчасно, будуть імпортовані в модуль Документи в папку Вхідні де їх можна обробити аналогічно до вхідних документів, які надіслані на пошту з псевдонімом inbox-financial в модулі Документи. Тобто в залежності від типу документа можна створити рахунок від постачальника, прикріпити до існуючого документу або перемістити в іншу папку.

Базові налаштування

Перед початком налаштування інтеграції в Odoo вам потрібно зареєструватись на сервісі Вчасно та придбати пакет Інтеграція, який включає в себе взаємодію із сервісом по АРІ. 

Також у налаштуваннях вашої компанії на сервісі Вчасно необхідно сформувати токен доступу від імені співробітника, що привʼязаний до вашої компанії. 

Якщо у вас декілька компанії, то потрібно генерувати токен для кожної з них. Детальніше про отримання токену можна почитати в офіційній документації.

Після генерації токенів можна переходити до налаштувань в Odoo. Для початку потрібно зайти в список додатків та встановити додаток Вчасно.

Далі перейти в Загальні налаштування і в розділі Вчасно ЕДО вставити токен тієї компанії, яка зараз є основною. Якщо у вас декілька компанії, те саме необхідно повторити, переключившись на інші компанії. Також після поля Токен потрібно включити функції вхідних та вихідних документів.


Налаштування токену Вчасно
Налаштування токену Вчасно

Вихідні документи

Модуль інтеграції з Вчасно для вихідних документів працює, як EDI-провайдер для журналу реєстрації вихідних рахунків.

Щоб активувати автоматичний експорт вихідних актів і накладних до Вчасно, потрібно зайти в налаштування Журналу рахунків клієнтам і на вкладці Розширені налаштування включити провайдер Вчасно в полі Електронне виставлення рахунків.


Налаштування журналу вихідних рахунків для інтеграції з Вчасно

Після цих налаштувань при проведенні рахунку автоматично буде відправлено PDF-файл накладної або акту до сервісу Вчасно. Якщо в рахунку є послуги, то сформується акт виконаних робіт, інакше – видаткова накладна.

Важливо.
Відправка документу до Вчасно відбудеться, якщо на контакті клієнта вказана країна Україна, заповнено поле ел. пошта та ЄДРПОУ.

Також під рахунком буде створено дію з нагадуванням про те, що потрібно підписати даний документ на сервісі Вчасно з посиланням на сам документ.

Якщо потрібно змінити типового відповідального користувача для цієї дії, це можна зробити в меню Загальні налаштування → Технічіні → Типи дій обравши дію Підписати електронний документ і вказати на ній типового відповідального користувача.

Нагадування про необхідність підпису електронного документу на сервісі Вчасно

Після того як ви і ваш клієнт підпишуть електронний документ на сервісі Вчасно, Odoo завантажить підписаний оригінал файлу з підписами у вигляді zip-архіву та PDF-файл для відображення з графічним зображенням підписів та протоколом підпису.


Приклад примітки під рахунком з підписаним документом та файлом для відображення

Вхідні документи

Інтеграція з Вчасно для вхідних документів працює через модуль Документи.

Коли вам надійшов документ від контрагента і на нього накладені всі підписи, він імпортується в модуль Документи в папку Фінанси з міткою Вхідні.

Вхідні документи з сервісу Вчасно

Далі, опрацювання документів аналогічне до вхідних документів з пошти. Віділяємо документ і викликаємо дію. Наприклад, Створити рахунок постачальника для створення рахунку на базі імпортованого PDF-файлу. Цей рахунок можна заповнити або вручну переписавши дані з файлу, або застосувати оптичне розпізнавання для автоматичного заповнення полів.

Дії з імпортованим документом

Якщо відкрити чаттер імпортованого документу в модулі Документи, там можна знайти zip-архів з оригіналом файлу та підписами.

Чаттер з оригіналом документу та електронними підписами
Sign in to leave a comment
Налаштування синхронізації виписки з Приват Банком
та вивантаження вихідних платежів