Керування податків на утримання в Odoo
Налаштування та застосування податку на утримання в рахунках-фактурах

Податок на утримання є державною вимогою платника рахунку-фактури утримувати або відраховувати податок від платежу та сплачувати цей податок уряду. У більшості юрисдикцій оподаткування стягується з податку на прибуток.


Зі звичайними податками цей податок додається до підсумкової суми, щоб ви її сплатили. На відміну від звичайних податків, податок на утримання стягується від сплати податку, оскільки він сплачується замовником.


Наприклад, у Колумбії ви можете мати наступний рахунок-фактуру:

Odoo CMS - a big picture

У цьому прикладі компанія, яка надіслала рахунок-фактуру, зобов'язана уряду 20 доларів податків, і клієнт зобов'язаний уряду 10 доларів податків.

Налаштування

В Odoo податок на утримання визначається шляхом створення негативного податку. Для збереження 10%, ви можете налаштувати наступний податок (доступний через Налаштування ‣ Податки):

Odoo CMS - a big picture

Для того, щоби він відображався як збереження в рахунку-фактурі, на вкладці Додаткові параметри слід встановити певну групу податків на утримання свого податку.

Odoo CMS - a big picture

Після визначення податку ви можете використовувати його у своїх товарах, замовленнях на продаж чи рахунках-фактурах.

Порада
Якщо утримання є відсотком від звичайного податку, створіть податок з податковим розрахунком як податкову групу та встановіть два податки у цій групі (звичайний податок і на утримання).

Застосування податку на утримання в рахунках-фактурах

Коли ваш податок буде створений, ви можете використовувати його за формою замовника, замовлення на продаж або рахунки-фактури для клієнтів. Ви можете подати кілька податків на один рядок рахунка-фактури клієнта.

Odoo CMS - a big picture
Примітка
Коли ви бачите рахунок клієнта на екрані, ви отримуєте лише податковий рядок, узагальнюючи всі податки (звичайні податки та на утримання). Але коли ви роздруковуєте або надсилаєте рахунок-фактуру, Odoo робить правильну групу серед всіх податків.

У роздрукованому рахунку відображатимуться різні суми в кожній податковій групі.

Odoo CMS - a big picture
Sign in to leave a comment
Як встановити ціни, які вже включають податок
Налаштування та застосування в каталозі електронної комерції