Як створити персоналізовані звіти за допомогою власних формул
Налаштування та створення власних звітів в Odoo

Загальний огляд

Odoo надає потужну та просту у користуванні систему звітування. Створення нових звітів (наприклад, податкового звіту чи балансу для конкретної країни), щоби відповідати вашим потребам, тепер простіше, ніж будь-коли.

Активуйте режим розробника

Щоб мати доступ до інтерфейсу створення фінансової звітності, потрібно активувати режим розробника. Для цього спочатку натисніть на профіль користувача у верхньому правому меню, а потім - Про Odoo.

Odoo CMS - a big picture

Натисніть на: Активувати режим розробника.

Odoo CMS - a big picture

Створіть свій фінансовий звіт

По-перше, вам потрібно створити свій фінансовий звіт. Для цього перейдіть до Бухобліку ‣ Налаштування ‣ Фінансові звіти.

Odoo CMS - a big picture

Після заповнення назви є ще два параметри, які потрібно налаштувати:

  1. Показати кредитні та дебетні стовпці

  2. Аналіз періоду:

  • На основі діапазонів дат (наприклад, доходи та витрати)

  • На основі єдиної дати (наприклад, балансу)

  • На основі діапазонів дат зі стовпцями "старі" та "загальні" та останніми 3 місяцями (наприклад, звіт розрахунків з партнерами)

  • Основи для діапазонів дат та нарахування касовим методом (наприклад, звіт про рух грошових коштів)

Додайте рядки у власні звіти

Після створення звіту потрібно заповнити його рядками. Всім їм потрібне ім'я, код (який використовується для позначення рядків), порядковий номер і рівень (використовується для рендерингу рядка).

Odoo CMS - a big picture

У полі формул ви можете додати одну чи кілька формул, щоби призначити значення для стовпця балансу (а дебетовий та кредитний стовпчик, якщо потрібно, розділений;)


У формулі є декілька об'єктів:

  • Ndays: кількість днів у вибраному періоді (для звітів з діапазоном дат).

  • Інший звіт, на який посилається його код. Використовуйте .balance для отримання значення балансу (також доступні кредитні, дебетові та .ount_residual)

Рядок також може базуватися на сумі рядків переміщення рахунку у вибраному домені. У цьому випадку вам потрібно заповнити поле домену доменом Odoo в об'єкті переміщення профілю. Тоді в полі формул доступний додатковий об'єкт, а саме сума, сума рядків переміщення рахунку в домені. Ви також можете використовувати групу за полями для групування рядків переміщення рахунку за одним зі стовпців.


Інші корисні поля:

  • Тип: тип результату формули.

  • Чи добре зростання чи погане: використовується при обчисленні стовпчика порівняння. Перевірте, чи є зростання хорошим (відображається зеленим кольором) чи ні.

  • Спеціальна зміна дат: якщо певний рядок у звіті не повинен використовувати ті самі дати, що й решта частина звіту.

  • Показати домен: як відображається домен рядка. Можна згортати (за замовчуванням, приховано на початку, але може бути розгорнуто), завжди (завжди відображається) або ніколи (ніколи не відображається).

Sign in to leave a comment
Які основні звіти доступні в Odoo?
Огляд звітів у бухобліку Odoo