Нарахування та виплата відпускних в Odoo
Модуль локалізації для України

Після того, як ви налаштували співробітників та створили контракти для них, ви можете не лише виплачувати заробітну плату в Odoo, а й відпускні.

Для початку необхідно розподілити відпускні. Зайдіть у модуль Відпустка → меню Керівники → Розподіл і натисніть Створити.

Додайте Опис документу, наприклад "Відпустка 2021". 

У рядку Тип відпустки оберіть Щорічна основна відпустка

Тип розподілу залиште Регулярний розподіл.

У полі Режим оберіть за Компанією (якщо усі працівники компанії працюють не менше року і всі повинні отримати стандартні 24 дні відпустки) або За співробітником (якщо ви хочете нарахувати відпускні окремому співробітнику, і тоді у полі Співробітник оберіть необхідного працівника). 

І в рядку Тривалість визначіть дні відпустки, зазвчай це 24 дні.

Odoo • Image and Text

Після налаштування розрахунку відпускних натисніть Зберегти та Затвердити

Якщо ви повернетеся в Усі нарахування, то побачите, що система згенерувала ліміт на відпустку усім співробітникам компанії.

Odoo • Image and Text

Тепер вам необхідно зробити заявки на відпустки на кожного окремого співробітника. Для цього зайдіть у меню Керівники → Відпустка і натисніть Створити.

У типі відпустки оберіть Щорічна основна відпустка

Режим виставіть За співробітником та оберіть необхідного працівника. 

У полі Від і До оберіть період відпустки для цього співробітника. Період має бути у майбутньому. 

Натисніть Зберегти

У полі Дата виплати система автоматично згенерує дату за три дні до початку відпустки. А у полі Тривалість вираховується кількість календарних днів відпустки за винятком святкових. 

Odoo • Image and Text

Після всіх налаштувань відпустки співробітнику натисніть Затвердити.

Затверджена заявка на відпустку створює у системі наказ. Щоби переглянути його, зайдіть у модуль Співробітники → меню Накази та натисніть на новостворений. Тут важливо запам'ятати Дату наказу, вона знадобиться при нарахуванню відпускних. 

Odoo • Image and Text

Тепер можна виконати розрахунок відпускних. Для цього перейдіть у модуль Зарплата → меню Розрахункові листи → Партії → Створити.

У Періоді важливо обрати дату так, щоби у неї потрапила дата Наказу. У нашому прикладі дата наказу була 12.07.2021, тому у періоді розрахунку відпускних ми обираємо з 01.07.2021 по 31.07.2021.

Дата обліку - це дата виплати відпускних. У нас це 30.07.2021.

Не забудьте назвати документ та натисніть Зберегти.

Odoo • Image and Text

Натисніть Згенерувати розрахункові листи та видаліть усіх співробітників зі списку крім того, якому ви зараз розраховуєте відпускні. 

У Структурі зарплати оберіть Нерегулярні виплати та натисніть Згенерувати.

Odoo • Image and Text

Система створила чернетку розрахунку віддпускних для одного співробітника. У правому верхньому кути зайдіть у Розрахункові листи та натисніть на рядок разрахунку.

Завдяки тому, що ми обирали нерегулярні виплати, система ігнорує відпрацьовані дні, натомість для цього розрахункового листа бере інформацію саме із наказу. 

Odoo • Image and Text

У цьому ж вікні у вкладці Розрахунок зарплати ви можете побачити деталі розрахунку відпускних для вашого співробітника.

Odoo • Image and Text

Середній дохід для співробітника у системі рахується за попередній рік. Якщо в Odoo недостатньо інформації для того, аби правильно порахувати середній дохід, його можна виправити вручну. 

У цьому ж вікні натисніть Редагувати та зайдіть у вкладку Відпрацьовані дні та ручні введення. У підменю Інші ручні введення натисніть Додати рядок → оберіть з випадаючого списку Середній дохід для відпускних та введіть Суму відпускних за день.

Odoo • Image and Text

Натисніть Зберегти і Розрахувати звіт. Поверніться у цьому ж вікні на вкладку Розрахунок зарплати і перевірте чи тепер розрахунок правильний.

Якщо все вірно, поверніться на розрахунковий лист відпускних співробітника → натисніть Створити чорновий запис і Створити платежі

У правому верхньому куті з'явиться кнопка Платежі, де будуть створені платежі по податкам та самих відпускних на співробітника.

Odoo • Image and Text

Залишається лише виконати оплату та узгодити її з банківською випискою. 

Увійти залишити коментар
Погодинна оплата в Odoo
Українська локалізація модуля Зарплата