Нагадуйте про рахунки та отримуйте оплату швидше
Налаштування бухобліку в Odoo

Важливо, щоби ваша компанія отримувала платежі, коли вони протерміновані. Odoo допоможе вам визначити платежі, які затримуються, і дозволить вам надсилати відповідні нагадування.

Керування вашими нагадуваннями

Порада
Ми рекомендуємо узгодити виписки з банку перед запуском процесу подальших дій. Це дозволить уникнути труднощів при надсиланні виписки клієнту, який вже заплатив вам.

Протерміновані рахунки-фактури, які потрібно оплатити, доступні за замовчуванням у Бухгалтерському обліку ‣ Продажі ‣ Звіти про нагадування. Там ви можете легко надіслати нагадування електронною поштою або роздрукувати його як лист. Після цього можна натиснути кнопку Готово, щоби переглянути нагадування, які потребують вашої уваги.


Якщо зараз не час для нагадування, натисніть кнопку Нагадати пізніше. Ви отримаєте наступний звіт згідно з наступною датою нагадування, встановленою на виписці.

Порада
Щоб уникнути частих надсилань нагадувань за короткий проміжок часу, змініть кількість днів, обчислених між кожним звітом, перейшовши до меню Бухгалтерський облік ‣ Налаштування ‣ Налаштування ‣ Платіжне нагадування.

Ви також можете встановити рівень довіри для ваших клієнтів, позначивши їх як поганих, нормальних або добрих боржників у звітах про нагадування.

Odoo CMS - a big picture

Надсилання групових нагадувань

Щоби полегшити процес відстеження, ви можете надіслати електронні листи з нагадуванням групою зі сторінки звітів про нагадування. Виберіть усі звіти, які потрібно обробити, натисніть Дія, а потім Виконати нагадування. Також буде автоматично створено PDF-документ, що містить всі листи, які ви можете надрукувати.

Odoo CMS - a big picture

Планування нагадувань

Щоби спланувати нагадування, перейдіть до меню Бухгалтерський облік ‣ Налаштування ‣ Налаштування та активуйте функцію Рівні нагадувань в розділі Платежі клієнтів. Потім натисніть кнопку Рівні нагадувань, яка з'явилася на сторінці налаштувань.


За замовчуванням в Odoo доступний план нагадувань з кількома діями, але ви можете налаштувати його так, як хочете. Залежно від певної кількості протермінованих днів плануємо надіслати електронний лист, лист або здійснити ручну дію. Ви також можете редагувати шаблон, який використовується для виписки відповідно до етапу процесу.

Odoo CMS - a big picture
Порада
Якщо ви бажаєте отримати нагадування перед фактичною датою, встановіть від'ємне число днів.
Увійти залишити коментар
Готівкові знижки
Пропозиція та надання готівкових знижок в Odoo