Як працює мультивалютність в Odoo?
Загальний огляд та налаштування

Загальний огляд

Вибір мультивалютності в Odoo дозволить вам надсилати рахунки-фактури, комерційні пропозиції та замовлення на покупку або отримувати рахунки та платежі в інших валютах. За допомогою мультивалютності ви також можете налаштувати банківські рахунки в інших валютах та створювати звіти про свою діяльність в іноземній валюті.

Налаштування

Увімкніть мультивалютність

У модулі бухобліку перейдіть до Налаштувань та позначте пункт Дозволити мультивалютність, після чого натисніть кнопку Застосувати.

Odoo CMS - a big picture

Журнал курсових різниць

Журнал курсових різниць записує відмінності між реєстрацією платежу та очікуваною сумою. Наприклад, якщо оплата сплачується через 1 місяць після виставлення рахунку-фактури, курсова різниця, ймовірно, зміниться. Флуктуація означає деякі втрати або прибуток, які зафіксовані в Odoo.


Ви можете змінити її в налаштуваннях:

Odoo CMS - a big picture

Перегляньте або змініть курс

Ви можете вручну налаштувати курси валют у Налаштування ‣ Валюти. Відкрийте валюту, яку хочете використовувати в Odoo, і відредагуйте її. Переконайтеся, що валюта активна.

Odoo CMS - a big picture

Натисніть Переглянути курс для редагування та перегляду історії:

Odoo CMS - a big picture

Натисніть кнопку Створити, щоб додати курс. Введіть дату та курс. Натисніть кнопку Зберегти після завершення.

Odoo CMS - a big picture

Реальний курс валют

Валюти за замовчуванням потрібно оновити вручну. Але ви можете синхронізувати їх з Нацбанком. У розділі Налаштування перейдіть до розділу Курс валютна.


Виберіть інтервал: вручну, щоденно, щотижня або щомісяця. Ви завжди можете примусити оновлення, натиснувши кнопку Оновити зараз. Виберіть постачальника встановіть!

Odoo CMS - a big picture
Примітка
Оновлюються лише активні валюти.

Налаштуйте свої рахунки

У бухгалтерському додатку зверніться до Консультанта ‣ Плани рахунків. На кожному рахунку можна встановити валюту. Це змусить всі кроки для цього рахунку мати валюту рахунку.


Якщо ви залишите це порожнім, це означає, що він може обробляти всі валюти, які є активними.

Odoo CMS - a big picture

Налаштуйте ваші журнали

Щоб зареєструвати платежі в інших валютах, потрібно видалити валютне обмеження в журналі. Перейдіть до бухгалтерської програми, натисніть кнопку Більше у журналі та Налаштування.

Odoo CMS - a big picture

Перевірте, чи поле валюти порожнє, або в іноземній валюті, в якій ви реєструєте платежі. Якщо валюта заповнена, це означає, що ви можете зареєструвати платежі лише в цій валюті.

Odoo CMS - a big picture

Як діє мультивалютність в Odoo?

Тепер, коли ви працюєте в мультивалютному середовищі, всі підзвітні елементи будуть пов'язані з валютою, внутрішньою або іноземною.

Замовлення на продаж та рахунки-фактури

Тепер ви можете встановити іншу валюту в компанії, яка належить до замовлень на продаж та ваших рахунків-фактур. Валюта встановлюється для всього документа.

Odoo CMS - a big picture

Замовлення на купівлю та рахунки постачальників

Тепер ви можете встановити іншу валюту в компанії, яка має свої замовлення на купівлю та рахунки постачальників. Валюта встановлюється для всього документа.

Odoo CMS - a big picture

Оплата реєстрів

У бухгалтерській програмі перейдіть у розділ Продажі> Платежі. Зареєструйте платіж і встановіть валюту.

Odoo CMS - a big picture

Банківські виписки

При створенні чи імпорті банківських виписок сума перебуває у валюті компанії. Але зараз існує два додаткових поля: фактично сплачена сума та валюта, в якій вона була виплачена.

Odoo CMS - a big picture

Приєднавши це, Odoo безпосередньо узгоджує платіж з правильним рахунком-фактурою. Ви отримаєте ціну рахунка-фактури у валюті рахунку та суму у валюті вашої компанії.

Журнал курсових різниць

Перейдіть до Консультанта ‣ Журнальні записи та шукайте записи журналу курсових різниці в журналі. У ньому фіксуються всі курсові різниці.

Odoo CMS - a big picture
Увійти залишити коментар
Управління фінансовим бюджетом в Odoo
Загальний огляд та налаштування