Готівкові знижки
Пропозиція та надання готівкових знижок в Odoo

Грошові знижки - це стимули, які ви можете запропонувати клієнтам, щоб мотивувати їх платити протягом певного часу. Наприклад, ви надаєте знижку у розмірі 2%, якщо клієнт платить вам протягом перших 5 днів з моменту виставлення рахунка-фактури. Цей підхід може значно покращити ваш середній період збору оплат.

Встановіть грошову знижку

Щоб налаштувати грошову знижку, перейдіть до Бухобліку ‣ Налаштування ‣ Управління ‣ Умови оплати та натисніть кнопку Створити. Додайте тип умови Відсоток з відповідним значенням (наприклад, 98% від загальної ціни за знижку 2%) і кількість днів, протягом яких пропозиція дійсна. Можна також змінити термін балансу за замовчуванням, якщо потрібно.

Odoo CMS - a big picture

Почніть пропонувати грошову знижку

Тепер ви можете створити рахунок-фактуру клієнта та вибрати доданий термін оплати готівкою. Після перевірки рахунка-фактури, Odoo автоматично розділить частину дебіторської заборгованості запису у журналі на дві частини, що мають різні терміни. Оскільки знижена ціна вже розрахована, ваші елементи контролю оплати будуть спрощені.

Odoo CMS - a big picture

Надайте готівкову знижку

Клієнт виконав умови оплати і, таким чином, скористається грошовою знижкою. Коли ви обробляєте виписку з банку, зрівняйте платіж із відповідним записом журналу. Потім виберіть залишок грошової знижки та натисніть кнопку Створити списання, щоб узгодити її.

Odoo CMS - a big picture
Порада
Можна також створити спеціальну модель узгодження, щоби полегшити процес. У цьому випадку слід додати податок до моделі на основі податків, що застосовуються до ваших рахунків-фактур. Це означає, що якщо ви обробляєте кілька ставок податків, вам потрібно створити кілька моделей узгодження. Зауважте, що залежно від вашої локалізації, за замовчуванням у вас вже є наявна модель знижок.

Зареєструйте повну оплату

У цьому випадку клієнт не вклався у термін оплати і не може скористатися грошовою знижкою. Коли ви обробляєте виписку з банку, зрівняйте платіж із двома відповідними записами журналу.

Odoo CMS - a big picture
Увійти залишити коментар
Вплив на середню ціну при поверненні товару в Odoo
Приклади впливу на середню ціну