Як встановити правило мінімального запасу в Odoo?
Приклад та налаштування

Для деяких товарів, які ви тримаєте на складі, може бути корисно мати правила, які гарантують, що ви ніколи не вичерпаєте запас (наприклад, товари з великим попитом або великі товари, що потребують великої кількості вільного місця для зберігання) .


Odoo дозволяє встановлювати правила для автоматичного поповнення запасів на основі наявних мінімальних запасів.

Коли потрібно використовувати правила дозамовлення?

Правила дозамовлення найкраще працюють для товарів, які мають високий попит та високий потік. Це звільнить вас від великої роботи, щоб зосередити увагу на решті вашої діяльності, знаючи, що запаси завжди будуть правильними.


Правило також може використовуватися, коли у вас є обмежене місце на зберігання, і ви повинні зберігати великі товари на складі. У такому випадку ви можете зберегти лише 1 товар на складі та мати новий, замовлений як поповнення запасу, як тільки товар буде проданий.

Коли слід уникати правил дозамовлення?

Якщо ви пропонуєте новий товар і не знаєте, як швидко він буде, ви повинні спершу справитися із запасами і встановити правила дозамовлення лише через декілька місяців після продажу, щоб мати кращі прогнози попиту.


Якщо ви продаєте товари, які мають обмежений термін використання, такі як товари моди, технології або продукти, які працюють разом із системою, яка має розвиватися, ви повинні бути дуже добре поінформовані про те, коли зупинити автоматичне поповнення, щоб уникнути продажу цих товарів за ціною, яка не дозволить вам розбитись.

Приклад

Наша компанія продає сучасні меблі. Ми продаємо набір столів і стільців, які доступні на 4 сидіння і 6 сидячих місць.


Щоб тримати все простіше, ми зберігаємо столики та стільці окремо, проте продаємо їх усі разом своїм клієнтам у комплекті. Щоби переконатися, що ми завжди можемо доставити комплект столів та стільців, ми встановлюємо правило дозамовлення для стільців, щоби переконатися, що в нас завжди є щонайменше 10 стільців, але не більше 20. Таким чином, ми можемо продати одночасно до 5 наборів, зберігаючи наш запас досить низьким, щоб не використати все наше місце для зберігання.


Останній стіл, який ми продали, складався з 4 сидячих місць, а на нашому складі залишилося 12 стільців. Оскільки запас складає лише 8 стільців, Odoo автоматично замовить 12 нових стільців, щоб заповнити нашу суму до максимального розміру.

Налаштування

Налаштуйте ваш товар

У модулі Купівля відкрийте меню Купівля та натисніть кнопку Товари. Відкрийте товар, до якого ви хочете додати правило дозамовлення (або створіть новий).


Три умови для коректного правила дозамовлення:

  1. У Загальній інформації ‣ Тип товару, зробіть товар наявним на складі (як тільки це буде зроблено, з'явиться значок Правило дозамовлення)

  2. У Складі ‣ Маршрут, позначте поле Купити (і зніміть поле Зробити під замовлення)

  3. Виберіть постачальника (не забувайте вказувати мінімальну кількість більше, ніж 0)

Створіть правило дозамовлення

Натисніть Правило дозамовлення, натисніть кнопку Створити. Відкриється нова сторінка.

Odoo CMS - a big picture

За замовчуванням правила дозамовлення в Odoo називаються "OP/XXXXX", але ви можете використовувати будь-яку номенклатуру. Ви можете змінити його за допомогою поля Назва.


Поле Товар - це товар, для якого ви створюєте правило.


Виберіть склад, на який буде доставлено товар, у полі Склад.


Якщо ви налаштували кілька складів і місцезнаходження, вкажіть місце, в якому товар буде зберігатися в полі Місцезнаходження.

Odoo CMS - a big picture

У полі Мінімальне число введіть кількість, до якої система буде викликати нове замовлення для поповнення.


У полі Максимальне кількість вкажіть максимальну кількість товарів, яку потрібно мати в запасі. Поповнення замовлення буде засноване на кількості для дозамовлення.


Кілька кількостей є найменшою кількістю товарів, які можна замовити одночасно. Наприклад, деякі товари можуть бути доступні лише для покупки в наборі 2.


У розділі Різне активне поле дозволяє активувати або деактивувати правило.


У розділі Провідний час ви можете ввести:

  • кількість днів для купівлі: відповідає кількості днів, протягом яких постачальник отримує замовлення

  • кількість днів, щоб отримати товари

Порада
За замовчуванням, час очікування відбувається за календарними днями. Ви можете змінити це в Склад ‣ Налаштування ‣ Налаштування ‣ Правило мінімального запасу

Коли ви введете всю інформацію, натисніть Зберегти.


Відтепер кожен раз, коли товар з правилом дозамовлення досягає мінімального запасу, система автоматично надсилатиме вашому постачальнику запит на комерційну пропозицію на основі вашої максимальної кількості, щоб поповнити запас.


Порада
Поповнення відбудеться після запуску планувальника модуля Склад. За замовчуванням в Odoo планувальники працюватимуть щоночі о 00:00.
Увійти залишити коментар
Як встановити дропшипінг в Odoo?
Загальний огляд та налаштування