Як імпортувати товари з категоріями та варіантами
Налаштування та імпорт файлу

Шаблони імпорту надаються в інструменті імпорту найпоширеніших даних для імпорту (контакти, товари, банківські виписки тощо). Ви можете відкрити їх будь-яким програмним забезпеченням електронних таблиць (Microsoft Office, OpenOffice, Google Диск тощо).

Як налаштувати файл

  • Видаліть стовпці, які вам не потрібні. Ми радимо не видаляти ID.

  • Встановіть унікальний ID для кожного окремого запису, перетягнувши ID послідовність.

  • Не змінюйте мітки стовпців, які потрібно імпортувати. В іншому випадку Odoo більше не буде їх розпізнавати, і вам доведеться співставляти їх на екрані імпорту.

  • Щоб додати нові стовпці, не соромтеся їх додавати, але не забувайте, що в Odoo повинні бути поля. Якщо Odoo не в змозі зіставити назву стовпця з полем, його можна вручну імпортувати, переглянувши список доступних полів.

Чому стовпець "ID"?

ІD - це унікальний ідентифікатор позиції. Не соромтеся використовувати одну з попередніх програм, щоби полегшити перехід до Odoo.

Встановлення ID не є обов'язковим при імпорті, але це допомагає у багатьох випадках:

  • Оновити імпорт: ви можете імпортувати один і той же файл кілька разів без створення дублікатів;

  • Поле імпорту відносин (див. Нижче).

Як імпортувати поля посилання

Об'єкт Odoo завжди пов'язаний з багатьма іншими об'єктами (наприклад, товар пов'язаний із категоріями товарів, атрибутами, постачальниками тощо). Щоб імпортувати ці відносини, вам потрібно спочатку імпортувати записи відповідного об'єкта з власного меню списку.

Ви можете зробити це, використовуючи ім'я відповідного запису або його ID. ID очікується тоді, коли два записи мають однакове ім'я. У такому випадку додайте "/ ID" в кінці заголовку стовпця (наприклад, для атрибутів товару: атрибути товару/атрибут/ID товару).

Увійти залишити коментар
Як показувати доступність товару
Електронна комерція в Odoo