Користувачі та опції
Активація користувачів та встановлення додатків в Odoo

Як адміністратор вашої бази даних, ви несете відповідальність за її використання. Вона включає додатки, які ви встановлюєте, а також кількість користувачів, які наразі користуються системою.


В Odoo є багато речей (ERP, CMS, додаток CRM, бекенд електронної комерції тощо), але це не смартфон. Ви повинні бути обережними при додаванні/видаленні функцій (особливо додатків) у вашій базі даних, оскільки це може суттєво вплинути на суму вашої підписки (або ви можете переключитися з безкоштовної версії на платну на онлайн-платформі Odoo).


Ця сторінка містить деяку інформацію про те, як можна керувати версіями Odoo. Перш ніж виконувати будь-яку з цих дій, радимо спочатку протестувати їх на копії вашої бази даних. Таким чином, якщо щось піде не так, на ваш щоденний бізнес нічого не впливає.


Примітка
Ви можете знайти довідники про те, як дублювати свої бази даних як онлайн, так і на вашому хостингу.
Примітка
Якщо у вас виникли запитання щодо вмісту цієї сторінки або виникли проблеми під час виконання цих дій, зв'яжіться з нами за допомогою нашої форми підтримки.

Деактивація користувачів

Примітка
Переконайтеся, що у вас є достатньо адміністративних прав, якщо ви хочете змінити статус будь-якого з ваших користувачів.

У своїй версії Odoo натисніть Налаштування. У вас буде розділ, який покаже вам активних користувачів у вашій базі даних. Натисніть Керувати правами доступу.

Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture

Після цього ви побачите список ваших користувачів.

Odoo CMS - a big picture
Примітка
Заздалегідь вибраний фільтр Внутрішні користувачі покаже ваших платних користувачів (відмінних від користувачів порталу, які є безкоштовними). Якщо ви видалите цей фільтр, ви отримаєте всіх своїх користувачів (тих, кого ви оплачуєте, а також портальні).

У своєму списку користувачів натисніть на користувача, якого ви бажаєте деактивувати. Як тільки ви зайдете на користувацьку форму, перейдіть за допомогою курсора миші на статус Активний (угорі праворуч). Натисніть на Активний, і ви помітите, що статус негайно зміниться на Неактивний.

Odoo CMS - a big picture

Користувача деактивовано.

Увага
Ніколи не деактивуйте головного користувача (адміністратора).


Видалення додатків

Попередження
Перш ніж вносити зміни (особливо встановлення/видалення додатків), спочатку перевірте, що ви збираєтесь робити на тестовій базі даних.

У своїй версії Odoo натисніть Налаштування, в цьому додатку ви зможете побачити, скільки програм було встановлено. Натисніть Переглянути додатки, щоб отримати доступ до списку встановлених програм.

Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture

На інформаційній панелі вашої програми ви побачите всі значки ваших додатків. Натисніть програму, яку ви хочете видалити. Потім, за формою додатку, натисніть кнопку Видалити.

Odoo CMS - a big picture
Увага
Деякі програми мають залежності, такі як виставлення рахунків, електронна комерція та інше. Таким чином, система попередить вас, що ви збирається видалити. Якщо ви деінсталюєте вашу програму, всі її залежності буде також видалено (і дані в них назавжди зникнуть). Якщо ви впевнені, що все одно хочете видалити додаток, натисніть кнопку Підтвердити.

Нарешті, після перевірки попередження (якщо воно є), натисніть кнопку Підтвердити.

Odoo CMS - a big picture

Ви завершили видалення вашої програми.

Варто знати

  • Видалення додатків, керування користувачами тощо залежить від вас: ніхто знає краще за вас, чи ваш бізнес-процес зламаний. Якщо ми хотіли б деінсталювати додатки для вас, ми ніколи не зможемо визначити, чи були видалені релевантні дані або якщо один із ваших бізнес-процесів був зламаний, оскільки ми не знаємо, як ви працюєте, і тому не можемо перевірити такі операції.

  • Додатки Odoo мають залежності: це означає, що вам може знадобитися встановити модулі, які ви не використовуєте, для доступу до деяких функцій Odoo, які вам можуть знадобитися. Наприклад, додаток Website Builder потрібен, аби показати своєму клієнту свої комерційні пропозиції на веб-сторінці. Незважаючи на те, чи вам може не знадобитися використання самого Веб-сайту, це необхідно, щоби функція комерційних пропозицій онлайн працювала належним чином.

  • Завжди перевіряйте встановлення/видалення додатку на тестовій базі (або на базі безкоштовної пробної версії): таким чином ви можете дізнатися, які інші програми можуть знадобитися. Це допоможе уникнути несподіванок при видаленні або при отриманні рахунків-фактур.

Увійти залишити коментар
Управління базами даних онлайн
Налаштування та керування баз даних в Odoo