Яка різниця між складом та місцезнаходженням?
Налаштування складу в Odoo

Склад в Odoo - це фактично будівля/місце, в якому складуються ваші товари. Ви можете встановити кілька складів і створювати переходи між ними.


Місцезнаходження - це конкретне місце на вашому складі. Воно може розглядатися як підрозділ вашого складу, полиця, підлога, прохід і т. д. Тому розташування є частиною лише одного складу, і неможливо пов'язати одне місцезнаходження з кількома складами. Ви можете налаштувати стільки місцезнаходжень, скільки вам потрібно під одним складом.

Існує 3 типи місцезнаходжень:

  • Фізичні місцезнаходження - це внутрішні місцезнаходження, які є частиною складу, якого ви є власником. Вони можуть бути областю навантаження та розвантаження вашого складу, полиці або відділу тощо.

  • Місцезнаходження партнерів - це простір на складі клієнта  та/або постачальника. Вони працюють так само, як і в "Фізичних місцезнаходжень", але лише тому, що ви не є власником складу.

  • Віртуальні місцезнаходження - це місця, які не існують, але в них можна розміщувати товари, якщо вони ще не є (або більше) інвентаризованими. Вони стануть у нагоді, коли ви хочете помістити втрачені товари з вашого запасу (у Втрати запасів) або коли ви хочете взяти до уваги товари, які переходять на ваш склад (Закупівлі).

В Odoo місцезнаходження розташовані ієрархічно. Ви можете структурувати свої місцезнаходження як дерево, залежно від відносин між батьківським та дочірнім. Це дає вам більш детальний рівень аналізу ваших операцій на складі та організації ваших складів.

Увійти залишити коментар
Як встановити правильну стратегію поповнення на складі Odoo?
Термінологія та налаштування