Експертна оцінка Odoo
Інтерв’ю директора з маркетингу компанії Odoo

Сутність Odoo полягає в управлінні всіма бізнес-процесами в рамках єдиної системи

- A. Vandermeersch.

Директор з маркетингу корпорації Odoo Александр Вандермеєрх висловив своє уявлення з цього приводу та технології з відкритим вихідним кодом.

Уривок з інтерв'ю:

- Odoo пропонує більше 20 додатків, які чудово працюють разом. Наскільки важливо знайти правильне програмне забезпечення для вашого бізнесу?

- Ми впевнені, що з Odoo бізнес вести значно легше, особливо зі складними інтеграційним процесами. Це було однією з причин, чому ми побудували нашу власну CMS для електронної комерції. 

Навіщо? Тому що у вас є багато обмежень і безліч потреб у сполученні між двома і більше платформами, починаючи зі складського рівня і до фактичного каталогу продукції, а також формування цін. В результаті - це дуже дорого. Ми кажемо: "Зробіть це на Odoo, якщо маєте можливість". Якщо ви не можете, у нас є багато модулів інтегрованих в Odoo, щоби допомогти вам провести цю інтеграцію. У нас є ряд інструментів інтегрування для всіх типів платформ. 

Але ключова частина того, що ми робимо, це те, що ми завжди починаємо з декількох програм-додатків. Наприклад, CRM з управлінням складом та отримання даних для одного або двох додатків.

В процесі розвитку ви будете задоволені тим, як це працює. Ви рухаєтеся далі і переходите до роботи на декількох програмах так, що ваш прогрес буде набирати оберти, властиві лише роботі повномасштабної ERP. Крім того, ERP та система захисту контенту буде робити чудеса для вас.

Таким чином, вам не потрібні безліч гнітючих систем, які, до всього, працюють не так плавно. Адже вже у кінці робочого дня ви зможете зробити це самотужки. Гарна новина в тому, що, в порівнянні з SAP або рішенням на-кшталт Microsoft, Odoo не є посереднім, так що ви можете просто почати з одного додатка, бути надзвичайно щасливим, і, в процесі роботи розширити його і встановити більше додатків.

- Що ви порадите людям, які планують впровадити більше трьох різних інтеграцій у свій бізнес?

- Я думаю, що вони рухаються до найбільш традиційної ERP, переходячи таким чином до переоцінки бізнес-процесу в цілому, і, знаєте, не однієї функції в системі. У нас є великий досвід у цій сфері, адже ми спробували багато моделей. Ми говоримо з точки зору певної зрілості і те, що ми робимо зараз, чекає нас. Може вони зроблять три або чотири інтеграції - але не зроблять шість. Тож, три або чотири буде межею, і хай роблять це поступово, переконавшись, що не відступають від своїх основних вимог.

Потрібно зосередитися на кілька тижнів, протягом яких треба викласти максимум зусиль у відповідність усіх вимог, дивлячись на зразок рішення, яким користуються у вашій організації. А потім, відносно різко, виключити з робочого процесу щонайменше одну програму. Коли почнете впровадження інтеграцій, ви матимете реальне їх використання та отримаєте реальний зворотній зв'язок - до цього моменту, все буде лише теорією.

Але в міру просування роботи принаймні над одним додатком, ви дійдете до справжнього удару у відповідь. Ви будете мати багато зворотнього зв'язку, що допоможе вам вдосконалити свою працю з іншими додатками також. Якщо ви починаєте з однієї, двох, трьох або чотирьох інтеграцій, очевидно, у вас завжди є вибір. Якщо у вас є одна інтеграція, ви маєте реалізувати іноді три або чотири і прагнути "великого вибуху".

Ви знаєте, що у вас є шлях до самовдосконалення. Але найголовніше, що ми завжди помічали, ERP системи на практиці дуже сильно відрізняються від тих, що були в теорії. Тож ви повинні переконатися, що вийшли у світ зі своїм продуктом так рано, як тільки змогли. Намагайтеся звести до мінімуму затримку першої реалізованої партії, яка ще у розробці.

Увійти залишити коментар
Прийом оплати в інтернет-магазині
Налаштування еквайрингу від ПриватБанку