Як купляти та продавати у різних одиницях вимірювання?
Налаштування модуля купівлі в Odoo

У повсякденному бізнесі може статися так, що ваш постачальник використовує іншу одиницю вимірювання, ніж у ваших продажах. Це може спричинити плутанину між представниками продажу та купівлею та навіть змусити вас втратити багато часу на конвертацію. На щастя, в Odoo, ви можете дуже легко обробляти різні одиниці вимірювань між продажем та купівлею.


Давайте розглянемо наступні приклади:


  1. Ви купуєте воду у постачальника. Постачальник є американським і продає свою воду в галонах. Ваші клієнти є європейськими. Таким чином, ви хотіли би бачити вашу кількість покупок, виражену в галонах, а продану кількість у літрах.

  2. Ви купуєте штори від постачальника. Постачальник продає вам гардини в одиниці вимірювання рулони, а ви продаєте гардини у квадратних метрах.

Налаштування

Встановіть модулі купівлі та продажу

Перший крок - переконатися, що програми продажів і купівлі правильно встановлені.

Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture

Увімкніть параметр Одиниця вимірювання

Введіть модуль купівлі, виберіть Налаштування ‣ Налаштування та позначте пункт Деякі товари можуть бути продані/придбані в іншій одиниці вимірювання (розширеній).

Odoo CMS - a big picture

Вкажіть одиницю вимірювання продажів та купівлі

Стандартні одиниці вимірювання

Давайте розглянемо класичні одиниці вимірювань, що існують в Odoo як перший приклад. Будь ласка, пам'ятайте, що для різних одиниць вимірювань між продажем і купівлею обов'язково потрібно розділити ту ж категорію. Категорії включають: одиницю, вагу, робочий час, обсяг тощо.


Примітка
Можна створити власну категорію та одиницю вимірювання, якщо вона не є стандартною в Odoo (див. наступний розділ).

Давайте припустимо, що ми купуємо воду у наших виробників у галонах і продаємо своїм клієнтам у літрах.


Перейдіть до модуля Купівлі, виберіть Купівля ‣ Товари.


Створіть свій товар або виберіть існуючий. У загальній інформації про товари ви маєте можливість вибрати одиницю вимірювання (буде використана у продажах, складі ...) та одиницю вимірювання купівлі (для придбання).


У цьому випадку виберіть літри для одиниці вимірювання та галони для одиниці вимірювання купівлі.

Odoo CMS - a big picture

Створіть власну одиницю вимірювання та категорію одиниці вимірювання

Давайте візьмемо наш другий приклад (ви купуєте гардини від постачальника, постачальник продає вам гардини у рулонах, а ви продаєте їх у квадратних метрах).


Ці два вимірювання є частиною двох різних категорій. Пам'ятайте, що не можна пов'язати існуюче вимірювання з однієї категорії з існуючим показником іншої категорії. Таким чином, ми спочатку повинні створити спільну категорію вимірювань, де обидва блоки мають взаємозв'язок конверсії.


Для цього перейдіть до свого модуля продажів. Виберіть Налаштування ‣ Товари ‣ Одиниця вимірювання. Створіть нову одиницю категорії вимірювання, вибравши спадний список і натиснувши на створення та редагування (див. малюнок нижче).

Odoo CMS - a big picture

Створіть нову одиницю вимірювання. У цьому випадку наша категорія буде називатися Inter-Category-Computing.

Odoo CMS - a big picture

Наступним кроком є створення одиниць вимірювання рулонів і квадратного метра та їх пов'язання з новою категорією. Для цього перейдіть до модуля Купівлі. Виберіть Налаштування ‣ Товари ‣ Одиниці вимірювання.


Створіть дві нові одиниці:

  • Елемент Roll, який є частиною категорії Inter-Category-Computation і є типовою одиницею (див. малюнок нижче). Тип одиниці - це засіб, встановлений як посилання у цій категорії. Це означає, що в залежності від цього вимірювання будуть конвертовані інші вимірювання (наприклад: 1 рулон = 10 квадратних метрів, 2 рулони = 20 квадратних метрів тощо).

Odoo CMS - a big picture

Для квадратного метра ми визначимо, що 1 рулон = 10 квадратних метрів гардин. Таким чином, буде необхідно вказати, що як тип, квадратний метр більше, ніж типова одиниці. Більший коефіцієнт становить 10, як один рулон = 10 квадратних метрів.

Odoo CMS - a big picture

Тепер можна ввести квадратні метри як одиницю вимірювання та рулон як одиницю вимірювання купівлі у формі товару.

Odoo CMS - a big picture
Увійти залишити коментар
Запит на пропозицію, тендер на купівлю та замовлення на купівлю
Що та коли застосовувати в Odoo