Як створити завдання із замовлення на продаж в Odoo?
Робота з Проектом

У цьому розділі ми побачимо інтеграцію між Управлінням проектом Odoo та модулями Продажу та, більш точно, як генерувати завдання з рядків замовлення на продаж.


Завдання в управлінні проектом - це діяльність, яка повинна виконуватися протягом певного періоду часу. Для компанії, що продає послуги, зазвичай це завдання представляє собою послугу, яка була продана клієнту і яка повинна бути доставлена. Ось чому корисно мати можливість генерувати завдання із замовлення на продаж, щоб спростити процес між відділами продажу та послуг.


Наприклад, ви можете продати 50-годинну підтримку в розмірі 25 000 доларів США. Ціна фіксується та сплачується спочатку. Але ви хочете стежити за підтримкою, яку ви надали клієнту. У замовленні на продаж послуга буде ініціювати створення завдання, з якого консультант буде записувати табелі та, у разі необхідності, виставляти додатково рахунок клієнту відповідно до понаднормових витрат, витрачених на проект.

Налаштування 

Встановіть необхідні модулі

Щоб мати можливість генерувати завдання із замовлення на продаж, вам потрібно буде встановити програму Управління продажами та Проект. Просто перейдіть у модуль додатків та встановіть наступне:

Odoo CMS - a big picture
   Odoo CMS - a big picture

Якщо ви хочете мати рахунки для своїх клієнтів у залежності від часу, витраченого на завдання, необхідно встановити модуль Табель. Просто перейдіть у додатки та встановіть наступне:

Odoo CMS - a big picture

Створіть та налаштуйте товар

Вам потрібно налаштувати свою послугу на самій формі товару, щоби створювати завдання кожного разу, коли вона буде продаватися. У модулі Продажі використовуйте меню Продажі ‣ Товари і створіть новий товар з наступним налаштуванням:


  • Назва: Технічна підтримка

  • Тип товару: Послуга

  • Одиниця вимірювання: Години (перейдіть до Налаштування ‣ Налаштування та в розділі Одиниці вимірювання перевірте кнопку Деякі товари можуть бути продані/придбані в різних одиницях вимірювань (розширені))

  • Політика щодо виставлення рахунків: Ви можете налаштувати політику рахунків-фактур як за замовленою кількістю, так за кількістю, що доставляється. Ви можете легко стежити за кількістю годин, які були доставлені та/або рахунки-фактури для вашого клієнта.

  • Відстеження послуги: створіть завдання та відстежуйте години, тому що ваш товар - це послуга, що виставляється у рахунках за години, де ви також повинні встановлювати одиниці вимірювання товару за годину.

Odoo CMS - a big picture
Примітка
Пов'яжіть ваше завдання з існуючим проектом або створіть новий "на льоту", якщо товар відповідає конкретному проекту. В іншому випадку, ви можете залишити це порожнім, Odoo потім створить проект на замовлення на продаж.

Створіть замовлення на продаж

Після налаштування товару можна створити комерційну пропозицію або замовлення на продаж з відповідним товаром. Коли комерційну пропозицію буде підтверджено та перетворено в замовлення на продаж, завдання буде створено.

Odoo CMS - a big picture

Надайте доступ до завдання, створене за замовленням на продаж

На модулі проекту з'явиться ваше нове завдання:

  • або на пов'язаному проекті, якщо ви вибрали одне у формі товару

  • або на новому проекті з назвою пов'язаного замовлення на продаж як заголовок (ви можете легко змінити назву проекту, натиснувши кнопку Більше ‣ Налаштування)

Odoo CMS - a big picture

На самому завданні тепер ви зможете записувати табелі та виставляти рахунки вашим клієнтам на основі політики щодо виставлення рахунків.

Примітка
В Odoo центральним документом є замовлення на продаж, що означає, що вихідним документом завдання є пов'язане замовлення на продаж.
Увійти залишити коментар
Як прогнозувати завдання в Проекті Odoo?
Введення та налаштування прогнозування