Виставлення рахунку на основі часу та матеріалів
Методи виставлення рахунків в Odoo

Час та матеріали, як правило, використовуються у проектах, в яких неможливо точно оцінити розмір проекту або коли очікується, що вимоги проекту, швидше за все, зміняться.


Це протистоїть контракту з фіксованою ціною, за яким власник погоджується виплатити підряднику одноразову суму за виконання контракту незалежно від того, що контрактори платять своїм працівникам, субпідрядникам та постачальникам.


Для цієї документації я буду використовувати приклад консультанта, вам потрібно буде врахувати свій час, різні витрати (транспорт, проживання, ...) та купівлі.

Налаштування виставлення рахунку-фактури за часом

Щоби відстежувати прогрес у проекті, вам знадобиться додаток Проект. Перейдіть до Додатки ‣ Проект, щоби встановити його.


У проекті ви будете використовувати табелі, щоби зробити це, перейдіть до Проекту ‣ Налаштування ‣ Налаштування та активуйте функцію Табелі.

Odoo CMS - a big picture

Виставлення рахунку за витрачений час

Зі сторінки товару, де встановлена послуга, ви знайдете дві функції на вкладці виставлення рахунків, обидва Табелі на завданнях та Створення завдання у новому проекті.

Odoo CMS - a big picture

Ви також можете додати завдання до існуючого проекту.


Після підтвердження замовлення на продаж ви побачите дві нові кнопки, один для огляду проекту та один для поточного завдання.

Odoo CMS - a big picture

Якщо ви натиснете на нього, ви будете безпосередньо перебувати в роботі, ви також можете отримати доступ до нього з програми Проект.


Під табелями ви можете призначити того, хто працює на проекті. Ви можете або вони можуть додати, скільки годин вони відпрацювали над проектом.

Odoo CMS - a big picture

Із замовлення на продаж можна зарахувати ці години.

Odoo CMS - a big picture

Налаштування витрат

Для відстеження витрат та виставлення по ним рахунків-фактур вам знадобиться додаток витрат. Перейдіть до Додатки ‣ Витрати, щоби встановити його.


Ви також повинні активізувати функцію аналітичних рахунків, щоби пов'язати витрати із замовленням на продаж. Аби це зробити, перейдіть до розділу Виставлення рахунків ‣ Налаштування ‣ Налаштування та активувати Аналітичний облік.

Додайте витрати до замовлення на продаж

З додатка витрат ви або ваш консультант можете створити нові витрати, наприклад, готель на перший тиждень на сайті вашого клієнта.


Потім ви можете ввести відповідний опис і вибрати існуючий товар або створити новий прямо там.

Odoo CMS - a big picture

Тут ми створюємо товар Готель:

Odoo CMS - a big picture

під вкладкою виставлення рахунків виберіть Доставлені кількості або За вартістю або Ціна продажу, якщо ви хочете нарахувати вартість своїх витрат або раніше узгоджену ціну продажу.

Odoo CMS - a big picture

Щоби змінити або створити більше товарів, перейдіть на сторінку Витрати ‣ Налаштування ‣ Витратні товари.


Поверніться на витрати, додайте оригінальне замовлення на продаж у витратах для відправлення.

Odoo CMS - a big picture

Потім він може бути переданий менеджеру, його можна затвердити та остаточно розмістити.

Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture

Він буде у замовленні на продаж і готовий до виставлення рахунку.

Виставлення рахунків-фактур на купівлю

Останнє, що потрібно додати до замовлення продаж - це купівлі.


Вам знадобиться функція Аналітики купівель. Щоби активізувати її, перейдіть до розділу Виставлення рахунків ‣ Налаштування ‣ Налаштування та виберіть Аналітика купівель.


При оформленні замовлення на купівлю не забудьте додати правильний аналітичний рахунок.

Odoo CMS - a big picture

Після того, як SO буде підтверджено та отримано, ви можете створити рахунок постачальника, що автоматично додасть його до SО, де ви можете виставити рахунок.

Увійти залишити коментар
Надсилання про-форми рахунку
Активація та надсилання по-форми в Odoo