Як визначити платіж за рахунками клієнта?
Налаштування умови оплати для клієнта

Щоб керувати планами розрахунків, пов'язаними з рахунком-фактурою, ви повинні використовувати умови оплати в Odoo. Вони застосовуються як до рахунків клієнтів, так і до постачальників.


Наприклад, для конкретного рахунку-фактури:

  • Платити 50% протягом 10 днів

  • Оплата залишкового балансу протягом 30 днів

Примітка
Умови оплати не можна плутати з оплатою в декількох частинах. Якщо для певного замовлення ви зараховуєте клієнта до двох частин, це не термін сплати, а політика рахунка-фактури.

Налаштування

Налаштуйте свої звичайні планові розстрочки з програми Бухоблік ‣ Налаштування> Умови оплати.


Термін платежу може мати один рядок (наприклад, 21 день) або декілька рядків (10% протягом 3 днів та кінцева оплата протягом 21 дня). Якщо ви створили термін платежу з кількома рядками, переконайтеся, що останній є кінцевою оплатою. (не робіть 50% за 10 днів, а 50% - за 21 день, тому що за округленням він може не розраховувати точно на 100%)

Odoo CMS - a big picture
Примітка
Опис терміну оплати буде відображатися в рахунку-фактурі або в замовлення на продаж.

Умови оплати для клієнтів

Ви можете встановити умови оплати на:

  • клієнті: термін оплати автоматично застосовується до нових замовлень клієнта або рахунків-фактур для цього клієнта. Встановіть умови оплати для клієнтів, якщо ви надасте цей термін оплати для всіх майбутніх замовлень для цього клієнта.

  • комерційній пропозиції: термін оплати буде застосовано до всіх рахунків-фактур, створених за цією пропозицією або замовленням продажу, але не з інших коморційних пропозицій

  • рахунку-фактурі: термін оплати буде застосовуватися лише до цього рахунку-фактури

Якщо рахунок-фактура містить термін платежу, запис журналу, пов'язаний із рахунком-фактурою, відрізняється. Без терміну платежу рахунок-фактура в розмірі 100 доларів створить наступний запис журналу (для наочності нашого прикладу ми не встановили податок на рахунок-фактуру):

 

РахунокДата оплатиДебетКредит
Розрахунки з дебіторами100
Дохід100

Якщо ви виставляєте рахунок-фактуру з 1 січня з терміном платежу в розмірі 10% протягом трьох днів та кінцевою оплатою протягом 30 днів, ви отримуєте наступний запис журналу:

 

Рахунок

Дата оплати

Дебет

Кредит

Розрахунки з дебіторами  

03 Червня10

Розрахунки з дебіторами  

30 Червня90

Дохід  

100

У звірці з клієнтом ви побачите два рядки з різними термінами. Щоб отримати звірку з клієнтом, скористайтеся меню Продаж> Звірка з клієнтіом.

Увійти залишити коментар
Як встановити та використовувати умови оплати
Як встановити та використовувати умови оплати