Як прогнозувати майбутні рахунки в Odoo?
Налаштування прогнозування рахунків

Коли ви отримуєте сотні рахунків постачальників у місяць, кожен з них має різні умови оплати, може бути складно дотримуватися того, що ви платите і коли. Занадто рання виплата вашим постачальникам може зменшити наявність коштів, а занадто пізня оплата може призвести до додаткових витрат.

На щастя, Odoo надає вам належні інструменти для ефективного управління платіжними дорученнями постачальників.

Налаштування: умови оплати

Для відстеження умов постачальників ми використовуємо умови оплати в Odoo. Умови оплати дозволяють відстежувати умови для обчислення строку платежу по рахунку-фактурі. Наприклад, термін оплати може бути:

  • 50% протягом 30 днів

  • 50% протягом 45 днів

Щоб створити найпоширеніші умови оплати, скористайтеся меню: Налаштування ‣ Управління ‣ Умови оплати. Наступний приклад показує строк платежу 30% безпосередньо та залишок через 30 днів.

Odoo CMS - a big picture

Як тільки умови оплати будуть визначені, ви можете призначити їх своїм постачальникам за умовчанням. Введіть поле "Умови платежу постачальника" на вкладці форми постачальника у Бухобліку. Таким чином, кожного разу, коли ви купуєте щось у цього постачальника, Odoo запропонує вам автоматично правильну платіжну умову.

Odoo CMS - a big picture
Примітка
Якщо ви не встановили конкретну умову оплати постачальнику, ви все одно зможете встановити конкретну умову оплати на рахунку постачальника.

Прогнозовані рахунки для оплати зі звітом розрахунків з кредиторами

Щоб відстежувати суми, що виплачуються постачальникам, скористайтеся звітом розрахунків з кредиторами. Ви можете отримати його в меню Звіти у програмі Бухобліку. У цьому звіті наведено короткий опис кожного постачальника суми, що сплачуються, у порівнянні з терміном виконання (термін сплати за кожним рахунком терміну оплати).

Odoo CMS - a big picture

У цих звітах повідомляється, скільки вам доведеться платити протягом наступних місяців.

Виберіть рахунки для оплати

Використовуючи меню Закупівлі ‣ Рахунки постачальників, ви можете отримати список рахунків постачальника. Використовуючи розширені фільтри, ви можете вказати всі рахунки, які ви повинні сплатити, або прострочені рахунки (ви затримуєте платіж).

Odoo CMS - a big picture

З цього екрана ви також можете перейти до зведеної таблиці або перегляду графіка, щоб отримувати статистику про суму наступного місяця, за допомогою групи функції "Термін виконання".

Sign in to leave a comment
Як за один раз оплатити кілька рахунків в Odoo?
Оплачуйте декілька рахунків за один платіж