Як відстежувати витрати на людські ресурси з розкладом?
Налаштування та приклад

Людський ресурс звичайно має вартість. Цікаво подивитися, наскільки конкретний договір стоїть перед компанією в термінах людської сили у відношенні суми, що підлягають оплати.


Ми приймемо такий приклад: наші два співробітники Гаррі Поттер та Седрік Дігорі працюють на консультаційному пакеті для нашого клієнта Smith & Co. Гаррі отримує 18 € за годину, а зарплата Седріка становить 12 € за годину. Ми хотіли би відслідковувати витрати в обліковому додатку та порівнювати їх з доходами консультаційної послуги.

Налаштування

По-перше, встановіть три програми, необхідні для використання цієї функції, а саме бухоблік, продаж та розклад. Введіть назву модулів додатків та встановіть їх.

Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture

Далі вам потрібно буде включити аналітичний облік. Для цього введіть додаток бухобліку. Виберіть Налаштування та позначте пункт Аналітичний облік (див. зображення нижче).

Odoo CMS - a big picture

Застосуйте зміни.

Створіть співробітника

Щоб перевірити дохід працівника, потрібно мати його. Щоб створити співробітника, введіть додаток Співробітник. Виберіть "Співробітники" та створіть нового співробітника, введіть ім'я та основну інформацію.


На листовому аркуші введіть вкладку Параметри персоналу. Тут ви можете вказати вартість розкладу свого співробітника. У цьому випадку Гаррі має вартість 18 євро/годину. Таким чином, ми заповнимо 18 в цьому полі.

Odoo CMS - a big picture
Примітка
Якщо ви хочете, щоби працівник міг вводити розклад, він повинен бути пов'язаний з користувачем.

Повторіть операцію, щоб створити працівника Седрик Дігорі. Не забудьте вказати пов'язані з ним користувачі та витрати часу.

Оформіть замовлення на продаж

Ми створили двох співробітників під назвою Гарі Поттер та Седрік Дігорі в додатку Співробітники. Обидва вони працюватимуть на консультаційному контракті з нашим клієнтом Smith & Co, де вони вказують свої години у розкладі.


Отже, нам потрібно створити замовлення на продаж із сервісним товаром, на який виставлено рахунок, заснований на часі та матеріалі, і відстежується розкладом з годинами як одиниця вимірювань.

Odoo CMS - a big picture

Ми заощаджуємо замовлення на продаж за допомогою сервісного товару External Consulting. Аналітичний облік буде автоматично створено після підтвердження замовлення клієнта. Наші співробітники повинні вказати на цей рахунок (у цьому випадку - SO002-Smith & Co), щоб мати можливість виставляти рахунки за години (див. зображення нижче).

Odoo CMS - a big picture

Заповніть розклад

Як працівник, пов'язаний із користувачем, Гаррі може ввійти в додаток Розклад та вказати його часовий розклад для контракту. Увійшовши на облік Гаррі, ми заходимо в додаток Розклад і введемо детальний рядок, який вказує на аналітичний облік, описаний вище.


Гаррі працював три години на SWOT-аналізі для Smith & Co.

Odoo CMS - a big picture

Тим часом, Седрік обговорив потреби бізнесу із замовником за 1 годину і вказав її також у своєму особистому розкладі, вказуючи також на Аналітичний облік.


У замовленні на продажу ми помічаємо, що кількість доставлених годин автоматично обчислюється (див. зображення нижче).

Odoo CMS - a big picture

Аналітичний облік

Завдяки аналітичним облікам ми можемо мати огляд витрат та доходів персоналу. Усі доходи та вартість цих операцій зареєстровані на рахунку SO002-Smith & Co.


Ми можемо використовувати два способи аналізу цієї ситуації.

Без фільтрів

Якщо ми вказали всі наші витрати та доходи проекту на правильний аналітичний облік, ми зможемо легко отримати кошти та доходи, пов'язані з цим аналітичним обліком. Введіть програму бухгалтерського обліку, виберіть Консультант ‣ Аналітичні обліки ‣ Відкрити діаграми.


Примітка
Ви можете вказати період для аналізу. Якщо ви хочете відкрити поточну ситуацію, ви повинні залишити поля порожніми. Ми вже можемо відзначити кредитний та дебетовий баланс обліку.
Odoo CMS - a big picture

Якщо ми натиснемо на рахунок, буде надана спеціальна кнопка, яка містить інформацію про вартість та доходи (див. зображення нижче).

Odoo CMS - a big picture

Натисніть кнопку Вартість/дохід, щоб мати огляд вартості та доходів з відповідним описом.

З фільтрами

Таким чином, ми можемо фільтрувати цю інформацію з аналітичних обліків.


Введіть програму бухобліку та натисніть кнопку Консультант ‣ Аналітичні обліки. У цьому меню ми маємо кілька варіантів аналізу вартості людських ресурсів.


1. Ми фільтруємо аналітичний облік, щоб ми могли бачити вартість та доходи проекту. Додайте індивідуальний фільтр, де аналітичний облік містить номер замовлення клієнта.

Odoo CMS - a big picture

У результаті ми бачимо, що розрахункові рахунки та рахунки-фактури є з відповідними витратами та доходами.

Odoo CMS - a big picture

2. Ми можемо разом групувати різні аналітичні обліки та перевіряти їхні відповідні доходи. Просто групуйте за аналітичним обліком і виберіть графік, щоби мати чіткий огляд.

Odoo CMS - a big picture
Sign in to leave a comment
Як використовувати аналітичний облік Odoo у різних випадках?
Налаштування та приклади