Як продавати набір товарів у комплекті
Налаштування модуля виробництво в Odoo

Комплект являє собою набір компонентів, які доставляються без першочергового збирання або змішування. Комплекти описані в Odoo за допомогою специфікації. Існує два основних способи налаштування комплектів, залежно від того, як керувати комплектом продукту. У будь-якому випадку, додатки Склад та Виробництво повинні бути встановлені.

Управління складом компонентів продуктів

Якщо ви хочете збирати комплекти, як вони замовляються, керуючи лише складом компонентів, ви будете використовувати специфікацію компонентів без виробничого етапу.


Продукт, який використовує специфікацію компонентів, відображатиметься як окремий рядок у комерційні пропозиції та замовленні клієнта, але створить замовлення на доставку з одним рядком для кожного з компонентів комплекту. У наведених нижче прикладах зображення вище відображає замовлення на продаж для комплекту «Комп'ютерний комплект клієнта», а зображення нижче показує відповідне замовлення на доставку.

Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture

Налаштування

У меню Товари в додатку Склад або Виробництво створюйте кожен компонент продукту, як і будь-який інший продукт, а потім створіть продукт найвищого рівня або комплект. Комплект продукту повинен мати тільки маршрут Виробництво. Оскільки ви не можете відстежувати запас комплектів продуктів, тип продукту слід встановити в пункті Споживання. Оскільки комплект продукту неможливо придбати, а Можна придбати не повинен бути відмічений.


Всі інші параметри продукту можуть бути змінені відповідно до ваших уподобань. Компоненти продуктів не вимагають спеціального налаштування.

Odoo CMS - a big picture

Після того, як продукти налаштовані, створіть специфікацію для комплекту продукту. Додайте кожен компонент і його кількість. Виберіть тип специфікації Доставити цей продукт як набір компонентів. Всі інші параметри можуть бути залишені зі значеннями за замовчуванням.

Odoo CMS - a big picture

Управління складом комплектів товару та компонентів

Якщо ви хочете керувати складом комплектів продукту найвищого рівня, ви будете використовувати стандартну специфікацію з виробничим кроком, а не специфікацію комплекту. При використанні стандартної специфікації для складання комплектів буде створено замовлення на виробництво. Виробниче замовлення повинно бути зареєстроване як завершене, перш ніж комплект продукту з'явиться на вашому складі.

Налаштування

На продукті виберіть маршрут Виробництво. Ви також можете вибрати Виготовити на замовлення, який створить замовлення на виробництво, коли замовлення клієнта буде підтверджено. Виберіть тип продукту Складський продукт, щоби дозволити управління запасами.

Odoo CMS - a big picture

Коли ви створюєте специфікацію, виберіть тип специфікації виробництва Виробництво цього типу продукту. Збір комплекту описується замовленням на виробництво, а не операцією пакування.

Odoo CMS - a big picture
Sign in to leave a comment
Як обробляти замовлення на виробництво в Odoo
Налаштування модуля виробництво