Як адаптувати ціни до ваших клієнтів і застосовувати знижки
Налаштування прайс-листа в Odoo

Odoo має потужну функцію прайс-листа, що підтримує стратегію ціноутворення та адаптування до вашого бізнесу. Прайс-лист - це список цін або правил цін, які Odoo шукає для визначення рекомендованої ціни. Ви можете встановити кілька критеріїв для використання конкретної ціни: періоди, мін. продана кількість (задовольняйте мінімальну кількість замовлення та отримуйте перерву на ціну) тощо. Оскільки прайс-листи лише пропонують ціни, їх можна скасувати користувачам, які виконують замовлення на продаж. Виберіть стратегію ціноутворення з Продажів Налаштування продажу.

Odoo CMS - a big picture

Кілька цін на товар

Щоб застосувати кілька цін на товар, виберіть Різні ціни на сегменті клієнтів у розділі Продажі ‣ Налаштування. Потім відкрийте вкладку Продажі у формі деталей товару. Ви можете вирішити наступні стратегії.

Ціни на сегмент клієнта

Створіть вартість для ваших сегментів клієнтів: наприклад, зареєстрований, преміум та ін.

Odoo CMS - a big picture

Попередній прайс-лист, який застосовується до будь-якого нового клієнта, - це публічний прайс-лист. Щоб сегментувати своїх клієнтів, відкрийте детальну форму замовника та змініть Продажну вартість на вкладці Продажі та покупки.

Odoo CMS - a big picture

Тимчасові ціни

Застосуйте угоди для святкових днів та ін. Введіть дати початку та завершення.

Odoo CMS - a big picture

Переконайтеся, що ціни за замовчуванням встановлені в прайс-листі за межами періоду угод. Інакше ви можете мати проблеми після закінчення періоду. 

Ціни за мінімальну кількість

Odoo CMS - a big picture

Цінове замовлення не має значення. Система розумна і застосовує перші ціни, які відповідають даті замовлення та/або мінімальним кількостям. 

Знижки, поля, округлення

Третій варіант дозволяє встановити правила зміни ціни. Зміни можуть бути відносно списку товарів/цінових каталогів, собівартості продукції або іншого прайс-листа. Зміни розраховуються за допомогою знижок або надбавок, і вони можуть бути розміщені в межах нижнього порогу (мінімальна маржа) та верхнього(максимальна маржа). Ціни можуть бути округлені до найближчої копійки/гривні або кратні (до 5 копійок, найближчі 10 гривень). Після встановлення перейдіть до Продажів ‣ Налаштування ‣ Прайс-лист (або Адміністрація сайту ‣ Каталог ‣ Ціни, якщо Ви користуєтесь електронною комерцією).

Odoo CMS - a big picture

Кожен елемент прайс-листа може бути пов'язаний з усіма товарами, з внутрішньою категорією товару (набором продуктів) або з певним товаром. Як і в другому варіанті, ви можете встановити дати та мінімальні кількості.

Odoo CMS - a big picture
  • Ще раз система є розумною. Якщо для певного елемента встановлено правило, а інший - для його категорії, Odoo приймає правило елемента.

  • Переконайтеся, що принаймні один пункт прайс-листа охоплює всі ваші товару. 

Існує 3 режими обчислення: фіксована ціна, знижка та формула.

Odoo CMS - a big picture

Ось різні настройки цін, які стали можливими завдяки формулам.

Знижки з округленнями

наприклад, 20% знижки з цінами, округленими до 9,99.

Odoo CMS - a big picture

Витрати з націнками (роздріб)

наприклад, ціна продажу = 2 * вартість (100% розцінка) з 5 гривень мінімальної маржі.

Odoo CMS - a big picture

Ціни на країну

Ціни можуть встановлюватися за групами країн. Будь-який новий клієнт, зареєстрований в Odoo, отримує прайс-лист за замовчуванням, тобто перший у списку, що відповідає країні. Якщо жодна країна не встановлена для клієнта, Odoo бере перший прайс-лист без будь-якої групи-країн.

За замовчуванням прайс-лист можна замінити при створенні замовлення на продаж.

Ви можете змінювати послідовність прайс-листів за допомогою перетягування у вигляді списку. 

Обчисліть та покажіть відсоток знижки покупцям

У випадку знижки ви можете показати загальну ціну та обчислений відсоток знижки на друковані замовлення на продаж та у каталозі електронної комерції. Робіть так:

Перевірте Дозволити знижки в рядку замовлення на продаж у Продажі ‣ Налаштування ‣ Комерційні пропозиції та продаж ‣ Знижки.

Застосовуйте цю опцію у формі встановлення прайс-листа.

Odoo CMS - a big picture
Увійти залишити коментар
Як керувати цінами для B2B (без урахування податків) та B2C (з урахуванням податків)?
Встановлення та налаштування цін з ПДВ та без ПДВ в Odoo