Як обрати між правилом мінімального запасу та під замовлення в Odoo?
Термінологія та налаштування

Правила мінімального запасу та Виготовлення під замовлення мають подібні наслідки, але різні правила. Вони повинні використовуватися в залежності від ваших технологій виробництва та стратегії доставки.

Термінологія

Правила мінімального запасу

Правила мінімального запасу використовуються для забезпечення того, що у вас завжди є мінімальна кількість товару на складі для виготовлення вашої продукції та/або відповіді на потреби вашого клієнта. Коли рівень запасу товару досягає мінімального рівня, система автоматично генерує закупівлю з кількістю, необхідною для досягнення максимального рівня запасу.

Виготовлення під замовлення

Функція Виготовлення на замовленням запускає Замовлення на купівлю суми замовлення клієнта, пов'язаного з товаром. Система не буде перевіряти поточну оцінку складу. Це означає, що проект замовлення на закупівлю буде згенерований незалежно від кількості, що знаходяться в наявності товару.

Налаштування

Правила мінімального запасу

Налаштування правил мінімального запасу доступна в меню Склад ‣ Контроль складу ‣ Правило поповнення у випадаючому меню. Тоді натисніть кнопку Створити, щоб встановити мінімальні та максимальні значення запасів для даного товару.

Odoo CMS - a big picture


Активний

Якщо активне поле встановлено на Помилкове, це дозволить вам приховати точку замовлення, не видаливши його.

Одиниця вимірювання товару

Одиниця вимірювання за замовчуванням, що використовується для всіх складських операцій.

Група забезпечення

Рухи, створені за допомогою цієї точки замовлення, будуть поміщені в цю групу забезпечення. Якщо ніхто не надає, рухи, сформовані за правилами забезпечення, будуть згруповані в одне велике комплектування.

Мінімальна кількість

Коли віртуальний запас перевищує мінімальний коефіцієнт, зазначений для цього поля, Odoo генерує забезпечення, щоб довести прогнозовану кількість до максимальної кількості.

Максимальна кількість

Коли віртуальний запас перевищує мінімальну кількість, Odoo генерує забезпечення, щоб довести прогнозовану кількість до кількості, зазначеного як максимальна кількість.

Множник кількостей

Кількість забезпечення буде округлена до цієї кількості. Якщо це 0, буде використано точну кількість.

Термін виконання

Протягом кількох днів після того, як точка замовлення спрацьовує, щоб отримати товари або замовити у постачальника

Потім натисніть на свій товар, щоб отримати доступ до відповідної форми товару, а в підменю Склад не забудьте вибрати постачальника.

Odoo CMS - a big picture
Порада
Не забудьте вибрати правильний тип товару у формі товару. Витратний матеріал не може бути складським, і тому не буде враховано в оцінці запасів.

Виготовлення на замовлення

Налаштування Виготовлення на замовлення доступна у формі вашої продукції за допомогою модуля Склад ‣ Управління запасами ‣ Товари (або будь-який інший модуль, де доступні продукти).


На формі товару в розділі Склад натисніть Виготовити на замовлення.

Odoo CMS - a big picture

Вибір між двома опціями

Таким чином, вибір між двома опціями залежить від вашої стратегії інвентаризації. Якщо ви вважаєте за краще мати буфер і завжди мати принаймні мінімальну суму, слід використовувати правила мінімального запасу. Якщо ви хочете поповнити свої запаси лише за умови підтвердження продажу, краще скористатись кнопкою Виготовити на замовлення.

Увійти залишити коментар
Як зробити початкову інвентаризацію в Odoo?
Налаштування товару та старт початкової інвентаризації