Як визначається запланована дата доставки в Odoo?
Налаштування та приклад

Заплановані дати обчислюються, щоби бути в змозі планувати доставку, прийоми тощо. Залежно від звичок вашої компанії, Odoo автоматично генерує заплановані дати за допомогою планувальника. Планувальник Odoo вираховує все на кожен рядок, незалежно від того, що це виробниче замовлення, замовлення на доставку, замовлення на продаж і т. д. Дати, які обчислюються, залежать від різних часів виконання, налаштованих в Odoo.

Налаштування часу виконання

Налаштування часу виконання є першим необхідним кроком для обчислення запланованих дат. Час виконання - це затримки (в термін доставки, виготовлення, ...), обіцяні вашим різним партнерам та/або клієнтам.


Налаштування різних часів виконання виконується таким чином:

На рівні товару

  • Час виконання постачальника:

Час, необхідний для того, аби постачальник доставив ваш придбаний товар. Щоби налаштувати час доставки постачальника, виберіть товар та перейдіть на вкладку Склад. Щоби вибрати час доставки постачальника, вам доведеться додати продавця до свого товару.

Odoo CMS - a big picture
Порада
Не забувайте, що можна додати різних постачальників і, таким чином, різні строки доставки в залежності від постачальника.

Коли постачальника вибрано, просто відкрийте його форму та заповніть його Час доставки. У цьому випадку дні безпеки не мають впливу, заплановані дні доставки будуть дорівнювати: Дата замовлення на купівлю + Час виконання доставки.

Odoo CMS - a big picture
  • Час виконання клієнта:

Час виконання клієнта - це час, необхідний для отримання вашого товару від вашого магазину/складу для вашого клієнта. Він може бути налаштований для будь-якого товару. Просто виберіть товар, перейдіть на вкладку Продажі і вкажіть Час виконання клієнта.

Odoo CMS - a big picture
  • Час виробництва:

На тій же сторінці можна налаштувати час виробництва. Час виробництва - це час, необхідний для виготовлення товару.


Порада
Не забудьте позначити виробництво на складі, якщо хочете створити виробничі маршрути.

На рівні компанії

На рівні компанії можна налаштувати страхувальні дні, щоби впоратися з можливими затримками та обов'язково виконувати ваші завдання. Ідея полягає в тому, щоби вилучити резервні дні з обчисленої запланованої дати у разі затримки.

  • Страхувальні дні продажу:

Щоденні страхувальні дні- це резервні дні, щоби гарантувати, що ви зможете виконати доставку вашим клієнтам у терміни. Вони є межами помилок для часу доставки. Страхувальні дні - це та сама логіка, що й наручний годинник із пришвидшеним часом, щоби прибути вчасно. Ідея полягає в тому, щоби вирахувати числа страхувальних днів з розрахунку і таким чином обчислювати заплановану дату раніше, ніж та, яку ви обіцяли своєму клієнтові. Таким чином ви впевнені, що зможете зберегти свою прихильність.


Щоби встановити ваші страхувальні дати, перейдіть до Налаштування ‣ Загальні параметри та натисніть Налаштувати дані вашої компанії.

Odoo CMS - a big picture

Коли меню відкрите, перейдіть на вкладку налшатувань та вкажіть кількість страхувальних днів.


  • Страхувальні дні купівлі:

Дні купівлі слідують за тією ж логікою, що й страхувальні дні.


Вони є межами помилки для часу введення постачальника. Коли система генерує замовлення на придбання для закупівлі товарів, їм буде заплановано, що за багато днів раніше вони мали справу з несподіваними затримками постачальників. Час здійснення купівлі можна знайти в тому самому меню, що й страхувальні дні продажу.

Odoo CMS - a big picture
Порада
Зауважте, що ви також можете налаштувати час виробництва за замовчуванням тут.

На рівні маршруту

Внутрішні переміщення, які товар може зробити через рух запасів, також можуть вплинути на обчислену дату.


Затримки внаслідок внутрішніх переміщень можуть бути вказані в додатку інвентаризації при створенні нового правила натискання на маршруті.


Перейдіть до розділу правила виштовхування на формі маршруту, щоби встановити затримку.

Odoo CMS - a big picture

На рівні замовлення на продаж:

  • Запитувана дата:

Odoo пропонує можливість вибрати запитувану дату клієнтом, вказавши дату на іншій інформаційній вкладці замовлення на продаж. Якщо ця дата раніше, ніж теоретична обчислювана дата, odoo автоматично відображатиме попередження.

Odoo CMS - a big picture

Приклад

Як приклад, ви можете продати автомобіль сьогодні (1 січня), який придбаний за замовленням, і ви обіцяєте доставити вашому клієнту протягом 20 днів (20 січня). У такому випадку планувальник може ініціювати наступні події, виходячи з ваших налаштувань:


  • 19 січня: фактична запланована доставка (1 день продажу страхувальних днів)

  • 18 січня: отримуйте товар від свого постачальника (1 день купівлі)

  • 10 січня: крайній термін замовлення вашого постачальника (9 днів терміну доставки постачальника)

  • 8 січня: запустіть запит на покупку в команду покупців, оскільки команда потребує в середньому 2 дні, щоби знайти потрібного постачальника та замовлення.

Увійти залишити коментар
Як обробити замовлення на доставку в три етапи (комплектування + пакування + доставка)?
Загальний огляд та налаштування