Як керувати рахунками та оплатою в мультивалютності Odoo?
Мультивалютні рахунки-фактури та рахунки постачальників

Загальний огляд

Odoo надає мультивалютну підтримку з автоматичною корекцією валютних витрат чи доходів. Є кілька речей, які Odoo має, щоби полегшити життя користувача.


Усі операції з рахунком будуть здійснюватися за допомогою валюти компанії. Тим не менш, ви можете побачити два додаткових поля з записом журналу, де буде відображатися додаткова валюта та сума. Ви можете створювати мультивалютні журнали конкретної валюти.


При створенні рахунку-фактури валюту можна легко змінити; проте Odoo приймає валюту компанії як замовлення за замовчуванням. Він конвертує всі суми автоматично за допомогою цієї валюти.

Налаштування

Увімкніть мультивалютність

Щоб дізнатись про активацію мультивалютності, будь-ласка, прочитайте документ: як працює мультивалютність в Odoo?

Налаштуйте свій журнал

Щоб зареєструвати платежі в інших валютах, потрібно видалити валюте обмеження в журналі. Перейдіть до програми бухобліку, в журналі натисніть Більше ‣ Налаштування.

Odoo CMS - a big picture

Перевірте, чи поле валюти порожнє, або в іноземній валюті, в якій ви реєструєте платежі. Якщо валюта заповнена, це означає, що ви можете зареєструвати платежі лише в цій валюті.

Odoo CMS - a big picture

Мультивалютні рахунки-фактури та рахунки постачальників

Тепер, коли ви працюєте в мультивалютному середовищі, всі підзвітні елементи будуть пов'язані з валютою, внутрішньою або іноземною.

Рахунки-фактури

Тепер ви можете встановити іншу валюту, ніж та, яка є у замовленнях на продаж компанії та у ваших рахунках-фактурах. Валюта встановлюється для всього документа.

Odoo CMS - a big picture


Рахунок постачальника

Тепер ви можете встановити іншу валюту, ніж та, що є в компанії у замовленнях на купівлю та рахунках ваших постачальників. Валюта встановлюється для всього документа.

Odoo CMS - a big picture

Мультивалютні платежі

У додатку бухобліку перейдіть до Продажі ‣ Платежі. Зареєструйте платіж і вкажіть, що це було зроблено в іноземній валюті. Потім натисніть кнопку Підтвердити.

Odoo CMS - a big picture

Запис журналу, розміщений, але не виділений.


Поверніться до свого рахунку-фактури (Продажі ‣ Клієнтські рахунки) і натисніть Додати, щоби розподілити платіж.

Odoo CMS - a big picture

Мультивалютні банківські виписки

При створенні чи імпорту банківських виписок сума перебуває у валюті компанії. Але зараз існує два додаткових поля: фактично сплачена сума та валюта, в якій вона була виплачена.

Odoo CMS - a big picture

Приєднуючи це, Odoo безпосередньо поєднує платіж з правильним рахунком-фактурою. Ви отримаєте ціну рахунка-фактури у валюті рахунку та суму у валюті вашої компанії.

Odoo CMS - a big picture

Журнал курсових різниць

Перейдіть до Консультанта ‣ Записів журналу та знайдіть Журнал курсових різниць. У ньому фіксуються всі курсові різниці.

Odoo CMS - a big picture
Увійти залишити коментар
Як працює мультивалютність в Odoo?
Загальний огляд та налаштування