Як створити нові податки в Odoo
Загальні та додаткові налаштування

Податковий двигун Odoo дуже гнучкий і підтримує багато різних податків: податки на додану вартість, екологічні податки, податки на федеральні/штатні/ міські податки, утримання, сплата податків і т. д. Для більшості країн ваша система попередньо настроєна на необхідні податки.


У цьому розділі описано, як можна визначити нові податки для конкретних випадків використання.


  • Перейдіть до Бухобліку ‣ Налаштування ‣ Податки. У цьому меню ви отримуєте всі податки, які ви можете використовувати: податки на продаж та податки на купівлю.

Odoo CMS - a big picture
  • Виберіть область: продаж, покупка або відсутність (наприклад, застарілий податок).

  • Виберіть метод обчислення:

  1. Фіксовані: екологічні податки тощо.

  2. Відсоток від ціни: найпоширеніші (наприклад, 15% податку з продажів)

  3. Відсоток від ціни, яка вже включає податок: використовується в Бразилії та ін.

  4. Група податків: дозволяє мати складний податок

Odoo CMS - a big picture
  • Якщо ви використовуєте бухоблік Odoo, встановіть податковий облік (тобто, де буде розміщений елемент податкового журналу). Це поле необов'язкове, якщо ви зберігаєте його порожнім, Odoo публікує елемент податкового журналу в обліку прибутків.


Порада
Якщо ви хочете уникнути використання податку, його не можна видалити, оскільки податок, ймовірно, використовується в кількох рахунках-фактурах. Отже, щоб уникнути того, що користувачі продовжують користуватись цим податком, вам слід встановити поле "Облік податків" у "Немає".

Порада

Якщо вам потрібен більш просунутий податковий механізм, ви можете встановити модуль account_tax_python, і ви зможете визначити нові податки за допомогою коду Python.

Додаткові налаштування

  • Мітка на рахунках-фактурі: короткий текст про те, як ви бажаєте надрукувати цей податок у рядку рахунка-фактури. Наприклад, податок з назвою "15% на послуги" може містити таку мітку в накладній "15%".

  • Податкова група: визначає, де цей податок підсумовується в нижній частині рахунку-фактури. Всі податки, що належать до однієї податкової групи, будуть згруповані в нижній частині рахунку-фактури. Приклади податкової групи: ПДВ, утримання.

  • Включення в аналітичний облік: податок розраховується як вартість, і, таким чином, генерує аналітичний облік, якщо ваш рахунок використовує аналітичні обліки.

  • Теги: використовуються для спеціальних звітів. Зазвичай ви можете залишити це поле порожнім.

Увійти залишити коментар
Як відстежувати витрати співробітників та на субпідряд в Odoo?
Загальний огляд та налаштування