Як синхронізувати Odoo з вашим банківським рахунком?
Налшатування та синхронізація банківської виписки

Odoo може синхронізуватися безпосередньо з банківським рахунком, щоби усі банківські виписки автоматично імпортувалися в Odoo кожні 4 години. Перш ніж перейти до цього посібника, слід перевірити, чи підтримується ваш банк.

Odoo CMS - a big picture

Знайдіть назву свого банку на наведеній вище сторінці. Якщо ваш банк з'явиться в пропозиції, це означає, що Odoo його підтримує. Країни, які повністю підтримуються (тобто більше 95% банків), включають: Сполучені Штати, Канада, Нова Зеландія, Австрія. Частково підтримується понад 30 країн, зокрема: Колумбія, Індія, Франція, Іспанія тощо.


Для зв'язку з банками, Odoo використовує два веб-сервіси:

  • Plaid: для основних банків США

  • Yodlee: для всіх інших банків

Налаштування

Користувачі Odoo онлайн

Якщо ви підтримуєте банки своєї країни, функція інтеграції з банком вже була встановлена. Якщо вона не встановлена, ви можете вручну встановити модуль account_yodlee.

Користувачі Odoo Enterprise

Якщо ви плануєте використовувати інтерфейс банку з підпискою Odoo Enterprise, вам не потрібно робити нічого особливого, просто переконайтеся, що ваша база даних зареєстрована у вашому контракті з Odoo Enterprise.

Примітка
Ви можете перевірити, чи немає мережевого екрану/проксі-сервера, який блокує наступні адреси:
https://onlinesync.odoo.com/
https://api.plaid.com/  

Синхронізуйте свої банківські виписки

Після встановлення інтерфейсу Plaid або Yodlee ви можете підключити Odoo до свого банку. Для цього натисніть кнопку Додатково на вибраному вами банку на інформаційній панелі обліку. У меню натисніть на Налаштування, щоб налаштувати цей банківський рахунок.

Odoo CMS - a big picture

У банківській формі на вкладці Банківський рахунок встановіть опцію банківських виписок для синхронізації банківської виписки.

Odoo CMS - a big picture

Після цього поверніться на інформаційну панель бухобліку. Ви повинні побачити кнопку Синхронізація Онлайн на вашій банківській картці. Натисніть цю кнопку та введіть свої банківські реквізити.


Щойно ви заповните свої облікові дані, ваші канали банку будуть синхронізовані кожні 4 години.

FAQ

Синхронізація не працює в режимі реального часу, чи нормально?

Yodlee намагається отримати дані з банківського рахунку один раз на день. Проте це не завжди відбувається одночасно. І іноді процес може провалитись. У такому випадку  Yodlee повторить на одну годину або дві пізніше. Ось чому в Odoo є cron, який працює кожні 4 години, щоб отримати інформацію від Yodlee.


Однак ви можете примусити синхронізацію, натиснувши кнопку "Синхронізувати зараз" на інформаційній панелі бухобліку.


Крім того, транзакцію можна побачити у вашому банківському рахунку, але не завантажується Yodlee. Дійсно, транзакція на вашому банківському рахунку може мати статус "очікування", а не статус "опубліковано". У такому випадку Yodlee не імпортує його, вам доведеться зачекати, поки статус зміниться.


Важливо пам'ятати, що Yodlee - це не служба, яка отримує транзакції в режимі реального часу. Це послуга, що полегшує імпорт банківської виписки в базу даних.

Чи включена функція Yodlee у вашому контракті?

  • Версія Enterprise: Так, якщо у вас є діючий контракт підприємства, пов'язаний з вашою базою даних.

  • Версія спільноти: Ні, ця функція не включена у версію спільноти.

  • Онлайн-версія: Так, навіть якщо ви скористаєтеся контрактом One App Free.

Деякі банки мають статус "Бета", що це означає?

Це означає, що Yodlee в даний час працює над розробкою синхронізації з цим банком. Синхронізація може вже працювати, або може знадобитися трохи більше часу для 100% робочої синхронізації. На жаль, мало що вийде зробити, крім терпіння.

Всі ваші минулі операції не в Odoo, чому?

Yodlee дозволяє тільки отримувати транзакції до 3 місяців у минулому.

Увійти залишити коментар
Як керувати валютним банківським рахунком?
Налаштування та приклад використання