Як прогнозувати майбутні рахунки в Odoo?
Налаштування прогнозування рахунків

Коли ви отримуєте сотні рахунків постачальників у місяць, кожен з них має різні умови оплати, може бути складно дотримуватися того, що ви платите і коли. Занадто рання виплата вашим постачальникам може зменшити наявність коштів, а занадто пізня оплата може призвести до додаткових витрат.

На щастя, Odoo надає вам належні інструменти для ефективного управління платіжними дорученнями постачальників.

Налаштування: умови оплати

Для відстеження умов постачальників ми використовуємо умови оплати в Odoo. Умови оплати дозволяють відстежувати умови для обчислення строку платежу по рахунку-фактурі. Наприклад, термін оплати може бути:

  • 50% протягом 30 днів

  • 50% протягом 45 днів

Щоб створити найпоширеніші умови оплати, скористайтеся меню: Налаштування ‣ Управління ‣ Умови оплати. Наступний приклад показує строк платежу 30% безпосередньо та залишок через 30 днів.

Odoo CMS - a big picture

Як тільки умови оплати будуть визначені, ви можете призначити їх своїм постачальникам за умовчанням. Введіть поле "Умови платежу постачальника" на вкладці форми постачальника у Бухобліку. Таким чином, кожного разу, коли ви купуєте щось у цього постачальника, Odoo запропонує вам автоматично правильну платіжну умову.

Odoo CMS - a big picture
Примітка
Якщо ви не встановили конкретну умову оплати постачальнику, ви все одно зможете встановити конкретну умову оплати на рахунку постачальника.

Прогнозовані рахунки для оплати зі звітом розрахунків з кредиторами

Щоб відстежувати суми, що виплачуються постачальникам, скористайтеся звітом розрахунків з кредиторами. Ви можете отримати його в меню Звіти у програмі Бухобліку. У цьому звіті наведено короткий опис кожного постачальника суми, що сплачуються, у порівнянні з терміном виконання (термін сплати за кожним рахунком терміну оплати).

Odoo CMS - a big picture

У цих звітах повідомляється, скільки вам доведеться платити протягом наступних місяців.

Виберіть рахунки для оплати

Використовуючи меню Закупівлі ‣ Рахунки постачальників, ви можете отримати список рахунків постачальника. Використовуючи розширені фільтри, ви можете вказати всі рахунки, які ви повинні сплатити, або прострочені рахунки (ви затримуєте платіж).

Odoo CMS - a big picture

З цього екрана ви також можете перейти до зведеної таблиці або перегляду графіка, щоб отримувати статистику про суму наступного місяця, за допомогою групи функції "Термін виконання".

Увійти залишити коментар
Як за один раз оплатити кілька рахунків в Odoo?
Оплачуйте декілька рахунків за один платіж