Як встановити правильну стратегію поповнення на складі Odoo?
Термінологія та налаштування

Правила Мінімального Запасу та Зробити на замовлення мають подібні наслідки, але різні правила. Вони повинні використовуватися в залежності від ваших технологій виробництва та стратегії доставки.

Термінологія

Правило мінімального запасу

Правила мінімального запасу використовуються для забезпечення того, що у вас завжди є мінімальна кількість товару на складі для виготовлення вашої продукції та/або відповіді на потреби вашого клієнта. Коли рівень запасу товару досягає мінімального рівня, система автоматично генерує замовлення на закупівлю з кількістю, необхідною для досягнення максимального рівня запасу.

Зробити на замовлення

Функція "Зробити на замовленням" запускає замовлення на купівлю суми замовлення клієнта, пов'язаного з товаром. Система не буде перевіряти поточний запас. Це означає, що проект замовлення на купівлю буде згенерований незалежно від кількості, що знаходяться в наявності товару.

Налаштування

Правила мінімального запасу

Налаштування правил мінімальних запасів доступна через ваш модуль складу. У меню Управління складом виберіть Реорганізація правила у випадаючому меню. Тоді натисніть Створити, щоби встановити мінімальні та максимальні значення запасів для даного товару.

Odoo CMS - a big picture
Примітка
Покажіть підказки для полів «мінімальна кількість», «максимальна кількість» та «кілька кількостей».

Потім натисніть на товар, щоби отримати доступ до відповідної форми товару, а в "Підменю складу" не забудьте вибрати постачальника.

Odoo CMS - a big picture
Порада
Не забудьте вибрати правильний тип товару. Витратний матеріал не може бути запакований, і тому не буде враховано в оцінці запасів.

Зробити на замовлення

Налаштування "Зробити на замовлення" доступна у вашій формі товару через ваш Склад ‣ Товари (або будь-який інший модуль, де доступні товари).


На формі товару в розділі "Склад" натисніть "Зробити замовленням".

Odoo CMS - a big picture

Вибір між двома функціями

Вибір між двома функціями залежить від вашої стратегії складу. Якщо ви вважаєте за краще мати буфер і завжди мати принаймні мінімальну суму, слід використовувати правила мінімальних запасів. Якщо ви хочете перевпорядкувати свої запаси лише за умови підтвердження продажу, краще скористатись кнопкою "Зробити на замовленням".

Увійти залишити коментар
Коли варто використовувати упаковки, одиниці вимірювання та комплекти в Odoo?
Робота на складі в Odoo