Як працювати із серійними номерами
Робота зі складом в системі Odoo

Введення

Відстеження серійного номера використовується для відстеження товарів із серійними номерами на кожному переміщенні. Ви можете відстежувати поточне місцезнаходження товару із серійними номерами. Коли товари переміщуються з одного місця в інше, система автоматично визначить поточне місцезнаходження товару на основі його останнього руху. Таким чином, ви зможете отримати останнє місце переміщення товарів.


Управління подвійним введенням в Odoo дає вам можливість запустити дуже просунуте відстеження.

Налаштування

Налаштування програми

Вам потрібно активувати відстеження серійних номерів у налаштуваннях. У програмі Склад перейдіть до розділу Налаштування ‣ Налаштування, виберіть Партії або серійні номери.

Odoo CMS - a big picture

Потім натисніть Застосувати.

Налаштування товару

Нарешті, ви повинні налаштувати, які товари ви хочете відслідковувати у партіях.   


Увійдіть у Складський контроль ‣ Товари та відкрийте товар за вашим вибором. Натисніть Редагувати, а на вкладці Склад виберіть Унікальний серійний номер, після чого натисніть Зберегти.

Odoo CMS - a big picture

Управління серійними номерами

Переміщення

Для обробки передачі товару, який відслідковується за серійним номером, потрібно ввести номер(и). Щоби мати змогу присвоювати серійні номери товарам із включеними функціями відстеження, вам спочатку потрібно позначити ваше переміщення, як це робити. Натисніть кнопку Позначити як Зробити, щоби відобразити значок розділення партій.


Натисніть на значок серійного номера:

Odoo CMS - a big picture

Відкриється вікно. Натисніть на Додати елемент і заповніть серійні номери.

Odoo CMS - a big picture

Якщо ви переміщуєте товари, які вже мають присвоєні серійні номери, вони з'являться у списку. Просто натисніть значок +, щоби підтвердити, що ви переміщуєте ці серійні номери.

Odoo CMS - a big picture
Примітка
В інтерфейсі сканера вам потрібно відсканувати серійні номери.

Інвентаризація

Інвентаризація товару, який відслідковується за серійними номерами, може виконуватися двома способами:

  • Класична інвентаризація по товарах

  • Інвентаризація серійного номера

При виконанні класичної інвентаризації є стовпець Серійний номер. Якщо товар вже призначений номером, він вже заповнений.


Натисніть Додати елемент, якщо товар ще не було інвентаризовано. Ви можете легко створювати серійні номери, просто введіть новий номер у стовпці.

Odoo CMS - a big picture

Кількість для кожного рядка повинна бути 1.


Ви також можете просто зробити інвентаризацію серійного номера. У цьому випадку вам доведеться заповнити серійний номер. Ви також можете створити новий звідси. Просто введіть номер, з'явиться вікно, щоби зв'язати його з товаром.

Odoo CMS - a big picture

Відстеження серійного номера

Серійний номер, наданий цим елементам, дозволяє вам стежити за тим, де вони були отримані, доставлені на склад, кому вони були продані і де вони були відправлені.


Щоби відстежувати елемент, відкрийте модуль Склад і в Управлінні складом ‣ Серійні номери/партії, натисніть на серійний номер, що відповідає вашому запиту.

Odoo CMS - a big picture

Ви можете отримати докладнішу інформацію, натиснувши кнопку Відстеження:

Odoo CMS - a big picture
Увійти залишити коментар
Яка різниця між партіями та серійними номерами?
Коли та що використовувати на складі в Odoo