Яка різниця між партіями та серійними номерами?
Коли та що використовувати на складі в Odoo

Введення

В Odoo партії і серійні номери мають схожість у своїй функціональній системі, але різні у своїй поведінці. Вони обидва керуються в додатках Склад, Купівлі та Продажі.


Партії відповідають певній кількості товарів, які ви отримали та зберігаються в одному пакунку.


Серійні номери - ідентифікаційні номери, надані одному товару, зокрема, щоби відстежувати історію товару від прийому до доставки та післяпродажу.

Коли використовувати

Партії для товарів, які ви отримуєте у великій кількості, і для яких партії можуть допомогти у звітах, контролю якості чи іншій інформації. Партії допоможуть ідентифікувати декілька творів, наприклад, виробничу помилку. Це може бути корисним для серійного виробництва одягу або їжі.


Серійні номери є цікавими для товарів, які можуть вимагати післяпродажне обслуговування, наприклад, смартфони, ноутбуки, холодильники та будь-які електронні пристрої. Ви можете використовувати серійний номер виробника або свій власний, залежно від того, як ви керуєте цими товарами.

Коли не використовувати

Зберігання витратних матеріалів, таких як кухонний рулон, туалетний папір, ручки та паперові блоки в партіях, взагалі не матиме сенсу, тому що є дуже мало шансів, що ви можете повернути їх за виробничу помилку.


З іншого боку, присвоєння серійного номера кожному товару забирає багато часу, та матиме цільове значення лише у випадку товарів, що мають гарантійні та/або післяпродажні послуги. Наприклад, введення серійного номера на хліб взагалі не має сенсу.

Увійти залишити коментар
Негайні та заплановані переміщення
Налаштування складу в Odoo