Як обробляти замовлення на виробництво в Odoo
Налаштування модуля виробництво

Загальний огляд

Є два основні способи управління виробництвом в Odoo. Перший спосіб керує роботою тільки з одним документом. Цей документ є замовленням на виробництво. Другий спосіб використовує додаткові документи, щоб дати вам більш точний контроль над виробничим процесом. Таким чином, замовлення на виробництво поділяються на один або більше етапів, визначених робочими замовленнями, виконаними у порядку, визначеному маршрутами.


Як управляти виробництвом без маршрутів

Ви, швидше за все, будете використовувати замовлення на виробництво без маршрутів, якщо вся робота з виготовлення вашого продукту виконується в одному місці, на одну людину в один крок, та/або вам не потрібен детальний контроль, який забезпечується робочими замовленнями та маршрутами.


Управління вашими операціями у такий спосіб є типовим процесом в Odoo. Існує два основні етапи від планування до виробництва:


  1. Створення замовлень на виробництво

  2. Запис виробництва

Як управляти виробництвом з маршрутами та робочими замовленнями

Щоб використовувати замовлення та маршрути, вам потрібно буде ввімкнути опцію Управління виробництвом за робочими замовленнями з Налаштування ‣ Налаштування. Після цього ви зможете додавати маршрути до спеціалізації та налаштовувати деякі додаткові пов'язані поля. Ви також зможете створювати робочі центри, місця, де виконуються робочі замовлення.


При виробництві з маршрутами та робочими замовленнями, кожне робоче замовлення заплановано індивідуально. Ви також матимете доступ до планування часу та можливостей, а також звітувати про вартість та ефективність на рівні робочого центру.


Виробництво з використанням маршрутів можна розбити на кілька кроків. Під час налаштування вашої специфікації вам потрібно буде додати маршрут, який визначає замовлення на склад компонентів. Після планування замовлення на виробництво ви отримаєте додатковий крок для планування робочих замовлень.


Таким чином, робочий процес поділяється на три основні етапи:

  1. Створення замовлень на виробництво.

  2. Розклад пов'язаних робочих замовлень.

  3. Виконання запланованої роботи та запис продукції.

Увійти залишити коментар
Як створити специфікацію в Odoo?
Робота з модулем виробництва