Як керувати замовленнями, оплаченими покупцями
Робота з модулем електронної комерції в Odoo

Odoo підтверджує замовлення автоматично, як тільки платіж буде затверджений покупцем. Це викликає доставку. Якщо ви виставили рахунок-фактуру на основі замовлених кількостей, вам також пропонується нарахувати вартість замовлення.

Який статус платежу

У будь-який час продавець може перевірити стан транзакції із замовлення.

Odoo CMS - a big picture
  • Чернетка: транзакція в обробці.

  • Очікує на розгляд: одержувач платежу утримує транзакцію, і вам потрібно авторизувати її з інтерфейсу покупця.

  • Авторизовано: платіж було авторизовано, але ще не отримано. В Odoo замовлення вже підтверджено. Після завершення доставки ви можете зафіксувати суму з інтерфейсу покупця (або з Odoo, якщо ви використовуєте Authorize.net).

  • Готово: платіж авторизований та зафіксований. Замовлення підтверджено.

  • Помилка: під час транзакції сталася помилка. Клієнтові потрібно повторити платіж. Замовлення все ще знаходиться у стані чернетки.

  • Скасовано: коли клієнт скасовує платіж у формі платіжного еквайєра. Він повертаються до Odoo, щоби змінити замовлення.

Примітка
Спеціальні повідомлення надаються вашим клієнтам за кожним платіжним статусом, коли вони переспрямовуються в Odoo після транзакції. Щоби відредагувати такі повідомлення, перейдіть на вкладку Повідомлення методу оплати.

Автоматично перевірені рахунки за замовленням

Коли замовлення підтверджено, ви також можете мати рахунок-фактуру, що виставляється автоматично та оплачується. Це повністю автоматизовано для підприємств, яким виставляється замовлення.

Odoo CMS - a big picture
Примітка
Якщо ви виберете цей режим, вам буде запропоновано вибрати журнал платежів для запису у ваших книгах. Цей платіж автоматично узгоджується з рахунком-фактурою, позначаючи його як оплачений. Виберіть банківський рахунок, якщо ви одразу отримуєте платіж на своєму банківському рахунку. Якщо ви не можете, ви можете створити окремий журнал для покупця платежу (type = Bank). Таким чином, ви можете відстежувати онлайн-платежі через проміжний облік ваших книг, доки ви не сплачуватимете на свій банківський рахунок (див. Як сплачувати кредитною карткою).

Зафіксуйте платіж після доставки

За допомогою цього режиму замовлення підтверджено, але сума утримується. Після обробки доставки ви можете отримати платіж від Odoo. Цей режим доступний лише з Authorize.net.

Odoo CMS - a big picture

Щоби відобразити платіж, відкрийте транзакцію із замовлення. Потім натисніть Утримати транзакцію.

Odoo CMS - a big picture

Іншими оплатами покупців ви можете керувати утриманням у власних інтерфейсах, а не з Odoo.

Увійти залишити коментар
Як отримати платіж через банківський переказ
Налаштування електронної комерції в Odoo